Baba

Ezeknek a lányneveknek hatalmasat zuhant a népszerűsége

Ezeknek a női neveknek leáldozóban van a népszerűsége, pedig egykor két kézzel kapkodtak utánuk.
2022. Október 11.
Csodálkozó fiatal lány
Ezeknek a lányneveknek hatalmasat zuhant a népszerűsége

Senkinek sem mondunk újat azzal, hogy a névadási trendek folyamatosan változnak, ezért lehetünk szemtanúi többször is annak, hogy egy-egy név fénysebességgel tör a népszerűségi lista élvonalába, akadnak azonban olyanok is, amelyek csak rövid ideig tündökölnek és azután zuhanórepülésbe kezdenek. Mutatjuk, melyek azok az egykor imádott lánynevek, amelyek épphogy belefértek a TOP100-ba 2021-ben, vagy fel sem kerültek erre az illusztris listára.

Dominika

Miközben a fiúnevek toplistájában a Dominika férfi változata, a Dominik évek óta stabilan tartja a helyét az élvonalban, a lánynevek között tavaly még a TOP100-ban sem jutott hely a Dominikának. Ez a latin eredetű keresztnév azt jelenti, hogy Istenhez tartozó, és ma már ritka névnek számít. 2003-ban még a 40. helyen szerepelt, 2008-ra viszont kikopott a TOP100-ból és azóta sem tudta magát visszaküzdeni.

Ivett

Ez a germán-francia név azt jelenti, tiszafa, és amit kevesen tudnak róla, hogy az Ivó férfi név női változata. 2003-ban még úgy tűnt, sokan kapnak hozzá kedvet, onnantól kezdve ugyanis egyre feljebb kúszott a népszerűségi listában: a 100. helyről egy év alatt a 91-re ugrott, 2007-től viszont nem jutott neki hely a ranglistán és tavaly sem adták a szülők annyiszor, hogy bejusson a TOP100-ba. 

Jázmin

A magyar eredetű, csodaszép virágnevek egyike, ami 2003-ban még csak a 31. helyen állt, 2009-ben pedig aranyérmes lett. Az elmúlt években sok-sok kislány kapta ezt a keresztnevet, tavaly viszont már a TOP100-ba sem sikerült bekerülnie. Jó hír ez azoknak, akik kevésbé gyakori nevet keresnek a babájuknak. Ha hasonló hangzású, de még ritkább névre lenne szükség, a Jázmina a legjobb választás!

Újszülött kislány

Egyre lejjebb csúsznak a népszerűségi listán ezek a lánynevek

Nikolett

A görög, szláv és francia gyökerekkel rendelkező keresztnév azt jelenti, a győzelem népe. A Nikolettával karöltve 2003-ig olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy egészen a 16. helyig jutott a népszerűségi listán, 5 év alatt azonban a 34. helyre szorult és mára már nem is tudott magának helyet biztosítani a TOP100-ban. 

Szabina

A latin eredetű női név, ami azt jelenti, hogy a szabinok népéhez tartozó, csak 2005-ig úszhatott a sikerben, akkor még épphogy bejutott a TOP100-ba (a 93. helyet elfoglalva), 2005-től kezdve viszont már a százas lista közelébe sem férkőzhetett és a 2021-es ranglistán sem jutott neki hely a száz legnépszerűbb név között.

(Fotó: Getty Images)