Gyerek

Az anyósok 15 legbosszantóbb szokása

Néhány barátnőmmel szent fogadalmat tettünk, hogy soha, de soha nem fogunk így viselkedni, ha anyósok leszünk.
2016. Szeptember 01.

Jobb, ha az anyós nem mondja meg, mit hogyan csináljon a menye

Az évek alatt a saját anyósainktól annyi bosszantó dolgot láttunk, hogy megfogadtuk, mi soha nem leszünk ilyenek, amikor majd felnőnek és megnősülnek a fiaink.

Itt a 15 legellenszenvesebb anyós viselkedés, amit én biztos, hogy soha nem fogok elkövetni:

1. Arra kérni a fiamat, hogy engem helyezzen a felesége elé. Ha a fiam megnősül, a felesége lesz az első. Már most erre készítem magam érzelmileg. Nincs rendjén, hogy azt várjam a fiamtól, engem jobban szeressen, mint a feleségét. Ő lesz a felesége, a gyermekei anyja, egyértelmű, hogy ő lesz az első a számára onnantól fogva. Ez az élet rendje.

2. Kimosni a menyem szennyesét anélkül, hogy ő erre kérne. Persze valahol kedves és nagylelkű gesztus ez, de akkor is. Ne turkáljunk már a menyünk csipkés tangái között.

3. Közvetíteni a családi veszekedés során. Az anyósoknak semmi köze a fiatalok vitáihoz.

4. Átrendezni a menyemék házát. Egyértelmű, hogy a kávéscsészék helye a kávéfőző feletti polcon van. Minden hülye belátja ezt. De ez nem az én konyhám, hogy eldöntsem, mit hol kell tárolni. Ha bármikor azon kaptok, hogy a menyem konyhájában vagy szobájában pakolászok, szóljatok rám.

5. Azt kérni az unokáktól, hogy tartsanak titokban valamit a fiam és a menyem előtt. A szülők hozzák a szabályokat. Nincs olyan, hogy nagymama kiváltsága. Egy csomag tiltott cukorka nem ér annyit, hogy többet ne vigyázhassak az unokáimra.

6. Olyan ruhát venni a menyemnek, amit én viselnék. Olyan ruhát venni neki, ami egyáltalán nem az ő stílusa, egyértelmű jele annak, hogy azt szeretném, ha a fiam szeretné, hogy a felesége úgy öltözzön mint én. Így úgy érezhetem, hogy még mindig engem szeret a fiam. Ezt nagyon ne…

7. Azt gondolni, hogy a fiam tökéletes. Más néven: a menyem rossz.

8. Azt gondolni, hogy a menyem a tökéletes. Ez még rosszabb, mint az előző, mert hatalmasat csalódhatunk a menyünkben, ha egyszer hibázik.

9. Kopogás nélkül benyitni a hálószobájukba. Sok anyós azt hiszi, elég egy halk kopogtatás és már nyithatják is az ajtót. NEM. Ha azt akarod, hogy kiégjen a retinád, nyugodtan nyiss rájuk épp akkor, amikor a menyed lovagló pózban ül a fiadon az ágyban.

10. Kéretlen tanácsot adni.

11. Bejelentkezés nélkül megjelenni a menyem házának küszöbén. Kellemetlen lehet egy olyan helyzetben, amikor épp rohan valahová a meny.

12. Kritizálni a menyem főztjét. Úgy főz, ahogy szeretne. Ne kérdezd meg, miért rak forró szószt a spagettire, ha te nem úgy szoktad, vagy hogy miért sózza-borsozza a levest. Sokat dolgozott az étellel, még ha nem is ismeri el, de jó benyomást akar rád tenni vele.

13. Elvárni a fiamtól, hogy közvetítsen a menyem és én közöttem, ha valamin összekapunk. Nem. Ezt soha.

14. Passzív agresszíven viselkedni. Igen, sok nő szereti a társadalmi hadviselés eme viselkedésformáját. Hasznos is sok helyzetben. De egy anyós-meny kapcsolatban nincs helye.

15. Összehasonlítani magam a menyem szüleivel. Talán úgy érzem, a fiam és a menyem több időt töltenek a menyem szüleivel. Talán magasabb társadalmi státuszuk, több pénzük, nagyobb házuk van, talán jobb a kapcsolatuk is. De ezt akkor sem említem meg a menyemnek soha.

Írta: K.M.

A cikk forrása itt látható.

Kapcsolódó cikkeink: