Terhesség

„Úgy lett spermadonor a férjem, hogy nekem egy szót sem szólt”

Ikrek fogantak a titkos küldetésből, amire egy kínos baráti vacsorán derült fény.
2023. Január 25.
Dühös nő

Elképesztő helyzetet teremtett egy férfi, akit alapvetően a jószándék vezérelt, egy „apróságról” azonban elfelejtkezett. Felesége háta mögött adományozott spermát egy gyerekkori barátnőjének, aki egyszerre két babával lett terhes.

Egyből kettő

A 30 éves barátnő hosszú ideje vágyott az anyaságra, azonban mivel aszexuális, csakis a mesterséges megtermékenyítés jöhetett szóba. Névtelen donort, akinek a kórtörténetét sem ismeri, azonban nem akart. Ekkor jött képbe a gyerekkori barátja… A férfi, akinek feleségétől már van egy 6 éves kisfia, felajánlkozott, hogy egy egyszerű donációval segít neki abban, hogy anya lehessen. Mivel a megtermékenyítés mesterségesen történt, a nagylelkű adományozó úgy gondolta, említést sem érdemel a dolog a felesége előtt.

Az aszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája; olyan személyeket jelöl, akik ritkán vagy egyáltalán nem éreznek szexuális vonzódást mások iránt

A Mirroron bemutatott történetből kiderül, hogy a helyzet (a barátnő szemszögéből nézve legalábbis) csodásan alakultak, két petesejtet is sikerült megtermékenyíteni, így ikrekkel lett várandós. Abban már az elején megállapodtak, hogy a gyerekeket a nő egyedül neveli fel, vagyis semmilyen elvárásokat nem támaszt a biológiai apával szemben.

ikerterhes anyuka

Meglepetés!

A harmincas éveiben járó anyuka két kislányt hordott a szíve alatt, amiért nemcsak határtalan boldogságot, hanem hálát is érzett az adományozóval szemben. Úgy gondolta, hogy a legkevesebb, amit tehet azért, hogy megköszönje a nagylelkűségét, ha meghívja őt és feleségét egy vacsorára. A terhes barátnő akkor fogott gyanút, mikor azt látta, hogy a férfi felesége értetlenül néz a mesterséges megtermékenyítés és a terhessége hallatán.

Mikor egyértelművé vált az asszony számára, hogy mi is történt pontosan, nem a gratuláció volt az első dolog, ami eszébe jutott… Iszonyatos dühbe gurult, és tudni akarta, miért nem szóltak neki korábban az „akcióról”. A férfi, aki a galibát okozta, azzal magyarázta a mulasztást, hogy mivel semmilyen kötelezettségei nem lesznek a lányokkal szemben, nem tartotta fontosnak megemlíteni a tettét.

Ha lehetne, visszacsinálná

„Én nem akarok a fiunknak két olyan kishúgot, akik igazából nem is a testvérei” – tört ki a sztori hallatán a mérges feleség, aki meglepő módon azt szerette volna, hogy a férje vállalja a felelősséget és a lányok apjaként viselkedjen. A várandós barátnő, aki viszont továbbra sem szerette volna, hogy a gyerekkori barátja az életük része legyen, sajnálatát fejezte ki és azt mondta, fel sem merült benne, hogy az asszony nem tud a dologról.

Teljesen magától értetődő volt számára, hogy a pár mindent megbeszélt, és a feleség jóváhagyásával történt az adományozás. „Úgy lett spermadonor a férjem, hogy nekem egy szót sem szólt” – forrongott tovább a feleség, akinek a barátnő azt mondta, biztos, hogy nem fogadta volna el az adományt, ha tudta volna, hogy a férfi egyedül hozta meg ezt a fontos döntést.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images