Kamasz

Az egyik budapesti gimnáziumban nem veszik el a mobilokat tanítás előtt a diákoktól

A digitális eszközöket a tanítás előtt nem veszik el.
2024. Augusztus 27.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

A budapesti VII. kerületi Madách Imre Gimnázium diákjaitól nem veszik el a digitális eszközöket a tanítás előtt – írja az iskola honlapján közzétett bejegyzés alapján a Telex.

„Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a digitális eszközöket – (iskolai) laptop, mobiltelefonok – a tanítás előtt (a rendelet 5. §-át alkalmazva) nem vesszük el. Iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel” – olvasható a gimnázium nevelőtestületének közleményében.

Hozzátették: „A mobiltelefonok iskolai használatát, a kép- és hangrögzítés korlátait házirendünk már régóta tartalmazza, amit eddig is betartattunk. Ennek érvényesítése szigorúbb lesz. Kérünk minden diákot, hogy órai magatartásával senki se kockáztassa azt, hogy az okos eszközöket a tanítás előtt el kelljen venni”.

Ahogy arról a Telex is ír, augusztus 8-án jelent meg a rendelet az iskolából kitiltott tárgyakról és az okostelefonok leadásáról, amely szeptember elsejétől korlátozott tárgynak minősítené a mobiltelefonok használatát az iskolákban.

Mint korábbi cikkünkben írtuk, két kategóriát határoztak meg: a nevelési-oktatási intézményekben tiltott tárgyakat és használatukban korlátozott tárgyakat. Használatában korlátozott tárgynak minősülnek a rendelet szerint a telekommunikációs eszközök, különösen a mobiltelefonok, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközök és az internetelérésre alkalmas okoseszközök.