Család

Családi programajánló hétvégére – szeptember 21-22.

A kellemes őszi hétvégén sok program várja a családokat. Ezekből szemezgettünk.
2024. Szeptember 20.

3. Szezonnyitó Családi Sportnap a Normafán

A Magyar Sí Szövetség a Síoktatók Magyarországi Szövetségével közösen a Normafa Síiskola pályáján az idén is megszervezi nagy sikerű rendezvényét, a 3. Szezonnyitó Családi Sportnapot szeptember 21-én, Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában.

A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, a klubok versenyzőit, képviselőit, valamint a fogyatékossággal élőket várják. A rendezvény célja, hogy minél több emberrel megismertessék a síszövetség sportágait és a vendégek lehetőséget kapjanak a sportágak kipróbálására.

A rendezvényhez kapcsolódóan a síiskolák országos nyílt napot tartanak, melynek keretében az ország különböző tanpályáira látogató érdeklődők oktatók segítségével kipróbálhatják a síelést.

A Normafán a kezdők 9 órától a sportágválasztó programokban szakemberek segítségével a következő aktivitásokban vehetnek részt:

– síugrás mini síugrósáncon

– lézeres mini biatlon

– alpesi síelés műanyag tanpályán

A különböző sportokat kipróbáló résztvevők ingyenes tombolajegyeket kapnak, melyekkel értékes ajándékokat nyerhetnek.

LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Vasúttörténeti Park egyik legnépszerűbb családi eseményét, a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozóját.

Szeptember 21-én és 22-én a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozóján ezúttal is számos izgalmas és színes családi programmal várja a látogatókat a Vasúttörténeti Parkban. Az esemény különlegessége, hogy a ’Bobó’ tolatómozdony 70. születésnapja alkalmából plusz ünnepi programokon vehet részt mindenki, sőt, a vasárnapi EgZoo Mania elnevezésű kisállat bemutatón akár egzotikus állatok megtekintésére is lesz lehetőség.

A rendezvényhez csatlakozó Közlekedési Múzeum interaktív programjai között szerepelnek például kézműves foglalkozások: tematikus matricatetoválásokat, kitűzőket készíthetnek a gyermekek, de vasúti táblákkal különleges lenyomatokat, frottázsokat is létrehozhatnak. A Kolping Hotel – Bobo Funpark exatlon pályája a bátrabbakat is biztosan izgalmas kihívás elé állítja, levezetésként pedig ugrálóvárral, arcfestéssel, csillámtetoválással is várják a gyermekeket.

További részletek ITT.

anya gyerekkel ősszel

Kép: Getty Images

Csinnadratta – utcaszínházi Békásmegyeren 

Szeptember 21-én utcaszínházi délutánra invitálnak benneteket a Békásmegyeri Közösségi Házban. Lesz minden, ami interaktív, ügyesség játék, karaoke, lóverseny és bábjáték, de további izgalmas előadások is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt 14:30-tól. Ezen a napon minden program ingyenes!

További részletek ITT.

Klauzál Ház a 20. születésnapja

A kerek évfordulóra minden korosztálynak lesz program és természetesen a nagy kedvenc, a kisvonat sem maradhat el.Ízelítő a programkínálatból: lesz Tompeti és Barátai koncert, kerti parti és családi házibuli,  ugrálóvár, kézműveskedés, Virgonckodó Játéktár… Szeptember 22-én, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.

További részletes program ITT.

Bábszíntér Társulat évadnyitó ünnepe – Kaposvár

A Bábszíntér Társulat 2024-ben is bábelőadásokkal várja a gyerekeket Kaposváron a Vaszary Parkban. Lesznek matiné előadások, babaszínház, óvodásoknak, iskolásoknak, sőt, felnőtteknek szóló, valamint bérletes előadások is.

Szombaton 10 órától a Márkus Színház Az égigérő fa c. előadását láthatjuk.

5 tengelyen – biztos kézzel! Közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny és családi nap

5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny és ingyenes családi nap lesz Zsámbékon szeptember 21-én. Csatlakozzatok a közlekedésbiztonsági családi naphoz, ahol a gyerekek játékosan tanulhatják meg a közlekedés szabályait! Színes programok, interaktív játékok és izgalmas versenyek várják a kicsiket. A nagyobbak számára különleges bemutatók, szimulátorok kínálnak hasznos és érdekes információkat.

További részletek ITT.