Család

Vásároltál a Temu-ról? Változtasd meg a jelszavaidat!

Nincs jó hírünk azoknak, akik valaha rendeltek a Temuról: illetéktelen kezekbe kerülhettek a jelszavaik, amiért nagy árat fizethetnek.
2024. Szeptember 20.

A legújabb hírek szerint egy naprakész trükköket ismerő hacker 87 millió ügyfél adatait lophatta el a Temutól, miután sikerült feltörnie a rendszert. 

Vásároltál a Temu-ról? Változtasd meg a jelszavaidat!

Bár maga a Temu cáfolja, hogy ez megtörtént, a hozzáértők mégis óvatosságra intenek. Az illető, aki smokinthasi néven regisztrált, a hét elején a BreachForums-on kínálta eladásra a tisztességtelenül megszerzett adatbázist, aminek valódiságát egy kisebb mintával próbálta alátámasztani.

Ahol lehet, érdemes jelszót cserélni

Posztjában azt állítja, hogy a felhasználónevek mellett azonosítók, IP-címek, teljes nevek és szállítási címek, telefonszámok és fontos jelszavak kerültek a birtokába. 

A kínai céget már korábban is vizsgálták a valószerűtlenül olcsó termékei, azok megkérdőjelezhető minősége, valamint szállítási és adatvédelmi kérdések miatt.

A biztonság kedvéért mindenkinek, aki valaha vásárolt a Temu-tól, azt javasolják, hogy ahol csak lehet, változtassanak jelszót és legyenek résen az adathalász-gyanús e-mailekkel.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via