Család

Hétvégi programajánló a családnak – szeptember 27-től szeptember 29-ig

Kutatók éjszakája, könyvfesztivál és más családi programok a hétvégére.
2024. Szeptember 26.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

29. Budpesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves eseményt, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. Az eseményen a gyerekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családdal érkezőket.

Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20., szeptember 26-29.

Eleven Ősz 2024

Szeptember utolsó hétvégéjén a Bartók Béla úton várnak több helyszíne a szervezők az idei Eleven Ősz programsorozaton. A zenei programok mellett workshopokra, gasztroprogramokra és kiállításokra számíthattok az utca és környéke legjobb kulturális és gasztrohelyein, üzleteiben. A részletes program az esemény oldalán érhető el.

Budapest 11. kerület, Bartók Béla út – Több helyszínen, szeptember 27-28.

Kutatók éjszakája

Idén is lesz Kutatók éjszakája: országszerte 200 helyszínen várnak benneteket a szervezők 2500 programmal, pénteken és szombaton. A programokra a Kutatók éjszakája oldalán tudtok keresni, ahol a helyszínekre, idősávokra, tudományágakra és arra is tudtok szűrni, hogy milyen korosztálynak szólnak az adott előadások, tárlatvezetések és elfoglaltságok. Az eseménysorozat ingyenes, de arra érdemes figyelni, hogy vannak regisztrációhoz kötött programok.

Több helyszínen, szeptember 27-28., az eseménysorozat ingyenes

Népmesés Papírszínház

Mesedélelőtt a Magyar Népmese Napja alkalmából az A kiskakas gyémántfélkrajcárja, A csillagszemű juhászt és A só című mesékkel.

Óbudai Platán Könyvtár, 1031 Budapest, Arató Emil tér 1., szeptember 28. 10:00 órától

Cifra Palota

Vasárnap ismét lesz Cifra Palota a Müpa-ban. Az interaktív családi programon a 0-12éves korosztályt várják családjukkal, ahol kreatív és művészeti programokon vehettek részt az épület minden szegletében.

Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1., szeptember 29. 10:00-13:00, a részvétel ingyenes

Magyar népmese napja – Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Ugyan nem hétvégi, hanem hétfői program, de ajánljuk a figyelmetekbe a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Magyar népmese napja programját. A Sárkányos Gyerekkönyvtár minden évben megemlékezik e jeles napról, így tisztelegve a nagy mesemondó, Benedek Elek emléke előtt. Szeptember 30-án hétfőn 16.30 órától meséket hallhatunk, énekelhetünk, és még táncra is perdülhetünk.

FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, 1088 Budapest, Reviczky u. 1., szeptember 30. 16:30 órától, a belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges