Család

Mínusszal jön az október

Határozottan itt az ősz és vele a lehűlés.
2024. Szeptember 29.

Vasárnap nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Kezdetben a középső országrészben, illetve hazánk keleti felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és még előfordulhat gyenge eső, zápor – írja a Kiderül. Délután a Duna-Tisza közén alakulhat ki néhol zápor, emellett ott maradhat legtovább felhős az ég. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol átmenetileg megerősödik. Délután a nyugati országrészben délire fordul az áramlás. Délután 14, 19 fok valószínű.

Kedden jobbára gyengén felhős, napos idő lesz, majd éjjel főleg északon már vastagodhat a felhőzet. Csapadéknak kicsi az esélye. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken -1, +3 fokig is lehűlhet a levegő. A csúcsérték 14 és 20 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő várható, majd északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Hazánk nyugati, északnyugati felén-kétharmadán többfelé előfordul eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Máshol kisebb a csapadék esélye. Hajnalban a szélvédett keleti részeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Többfelé megélénkül a délkeleti, majd az északi, északkeleti szél. A hajnali 2, 11 fokról 13, 19, délen 20, 22 fokig melegszik fel a levegő.