Család

„Öreges nevet adtam a fiamnak, nagyon megbántam”

Nem mindig kifizetődő arra alapozni, hogy idővel minden családtag „megszokja” a nevet, amit egy újszülött babának választanak. Itt sem vált be!
2024. Október 01.

A TikTokon Heatherel néven ismertté vált 4 gyermekes anyuka a közelmúltban osztotta meg a követőivel kétségeit, legkisebb gyermeke nevét illetően.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Mint mondta, körültekintően választották ki a baba nevét, vagyis nem elhamarkodott döntés következményeként esett rá a választásuk. A baj az, hogy bár az adott fiúnév nagyon kedvesen hangzik szerinte, utólag jött rá, hogy egy kisgyerekhez nem passzol, mert túl „öreges”. 

Felnőttnév, gyereknév

Kifejtette, hogy ez a tény annyira zavarja, hogy nehezen tud a kisfiával kapcsolódni, számára ugyanis ez a név felnőtteknek való. „Egyszerűen nem gyereknek való ez a név” – majd felsorolt pár olyat, ami szerinte szintén ebbe a kategóriába tartozik. 

Úgy véli, hogy a George (György), Harrison, Theodor (Teodor) vagy a Thomas (Tamás) név nem áll jól kisgyerekeknek, csak az idősebbeknek. Ezután kibökte azt is, hogy a saját babájának választott fiúnév, amivel egyszerűen nem tud barátságot kötni, a Reed, ami azt jelenti, vörös hajú.

A videóban azon elmélkedik, hogy nehéz rájönni, vajon a névvel magával van-e baja, vagy egyszerűen egy kisgyereket nem tud ezzel a keresztnévvel azonosítani. 

Fotó: TikTok pillanatkép