Kisgyerek

Ma még száraz idő lesz, de szerdán elázunk

Az arra érzékenyeket ráadásul fejfájás kínozhatja.
2024. Október 01.

Napsütéssel indul az október, kedden országszerte száraz, nagyrészt napos idő várható, de napközben nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, főként délutántól meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, amely már szűrheti a napsütést, Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, másutt döntően mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

esernyők esőben

Kép: Getty Images

Szerdától azonban egy hullámzó front esőt, szelet és lehűlést hozhat. Túlnyomóan borult lesz az ég szerdán. Sokfelé várható eső, zápor; kiadós mennyiségű csapadék elsősorban a Dunántúlon hullhat. A nap első felében még több helyen lehet élénk, az Észak-Dunántúlon erős a déli, délkeleti szél, majd délután többnyire mérséklődik a légmozgás. Délután általában 13, 19 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósan csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé esővel. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 7, 13 fokról 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

(Kiderül)