Család

Nem értek be a kórházba, az autópályán szült egy kismama

A szülők úgy tervezték, hogy egy svájci klinikán jön majd világra a kisbabájuk, ő azonban úgy sietett, hogy az autópályán megszületett.
2024. Október 10.

A Veronában élő kismamának egyre erősödtek a fájásai, ezért úgy gondolták, nem vesztegetik tovább az időt, és elindulnak a kórházba. Igen ám, de egy igen messzi, svájci klinikát szemeltek ki a babájuk világra jöveteléhez, ahova már nem sikerült megérkezniük.

Nem értek be a kórházba, az autópályán szült egy kismama

Rendőrök segítették világra a kicsit

A Velencét és Milánót összekötő autópályán haladtak a célpontjuk felé szerda reggel, amikor az édesanya fájásai hirtelen annyira felerősödtek, hogy megkérte a leendő apukát, hogy álljon félre. Monza városához közel, egy segélykérő pontról értesítették a rendőrséget, hogy erősítésre lenne szükségük.

A telefonhívás során az édesapa egyre csak azt ismételgette, „Jön a baba! Jön a baba!”, a háttérből pedig hallatszott, hogy egy vajúdó kismamához kell segítséget küldeni. Az autópálya rendőrség azonnal útnak indult, és ezzel egy időben a mentőket is értesítették.

A kislánynak annyira sietős volt, hogy végül a rend őrei segítették világra, még azelőtt, hogy a mentősök a helyszínre értek volna – pedig rájuk sem kellett hosszan várnia a párnak. A szülés szerencsére komplikációk nélkül zajlott, a babát és a mamát megfigyelésre a legközelebbi olasz kórházba szállították. 

Munkaidejük lejártával a szülésnél segédkező rendőrök felkeresték a kórházban az édesanyát, és még egyszer gratuláltak neki.

A baba nevével viccelődtek a kommentelők

A nem mindennapi szülésről szóló cikk nem tért ki arra, hogy a szülők milyen nevet választottak a legújabb családtagnak, a kommentelők ezért szabadon engedték a fantáziájukat. Ismerve a mostani szülők sokszor túlzottan kreatív névválasztási szokásait, azt javasolták, hogy kereszteljék a kicsit Veronának, a város után, ahonnan elindultak Svájcba.

Mások szerint inkább az autópályáról kellett volna valamilyen formában elnevezni a babát, aki kislányként nem lehet Milánó, Venezia (azaz Velence) viszont gond nélkül…

Fotó: Getty Images, Forrás: Via