Baba

10 lánynév, aminek a jelentése: kedves

A hangzás mellett a nevek jelentése is fontos lehet, ha a születendő gyermekünknek egy életre szép nevet szeretnénk adni, amit majd büszkén visel. Mi lehetne kedvesebb, mint egy olyan név, aminek a jelentése kedves, barátságos?
2024. Október 20.

Lehet, hogy jól cseng a választott utónév és nagyon is passzol a vezetéknévhez, de amikor meglátjuk a jelentését, nem tudjuk elképzelni, hogy ezt a nevet viselje a gyerekünk. Mutatunk most tíz lánynevet, amelyek azt jelentik, kedves, bájos, barátságos, tehát igazán pozitív tartalommal bírnak.

Az utónévtárban egészen az ábécé elején szerepel, a germán eredetű Alvina név, amely azt jelenti, hogy nemes barát. A finn eredetű Ajna névnek a hangzása mellett a jelentése is szép: báj, kedvesség, Isten kegyelme. A spanyol eredetű Amadil és a latin eredetű Amáta, amelyek kedvest jelentenek. Ismertebb és régebben igen elterjedt név az Anikó, változata az Anka, bájos, kedves jelentéssel.

Latin eredetű és igen ritkán választják a Placida nevet, amely csendest, békést, barátságost jelent, hasonlóan a héber a Ruthoz. Kedvest, kellemest jelent az Evelein név. A zé betűs nevekből most a Zeát hoztuk nektek, ami kedves szeműt jelent.