Baba

Ez az újonnan elfogadott lánynév olyan jelentéssel bír, ami mindenkinek tetszik

Az itthon anyakönyvezésre alkalmasnak nyilvánított nevek száma hamarosan eléri az 5000-et, mutatjuk, legutóbb milyen újdonságokkal bővült a lista!
2024. Október 22.

Amikor a szülők nevet keresnek az úton lévő babájuknak, a szép hangzás mellett érdemes utánanézni annak is, mit jelent a kiválasztott vagy legalábbis versenyben lévő keresztnév. Ez a közelmúltban elfogadott, kislányoknak adható új név nagyon szép jelentést hordoz!

kislány rózsaszín nyuszival

A HUN-REN Nyelvtudományi Intézet havonta frissített listájában öt másik név mellett bukkant fel az Ámándá, amit eddig nem lehetett a gyerekeknek választani. A most zöld utat kapott női név azt jelenti, szeretetreméltó.

Az Ámándá név eredete

Ami az eredetét illeti: az Ámándá a latin eredetű Amanda névből alakult ki. Érkezése mindenképpen örömteli az itthon anyakönyvezhető nevek közé, ugyanis meglehetősen kevés olyan lánynév közül választhatnak a szülők, amik Á-betűvel kezdődnek.

Az Amanda név 2002-ben még a száz legfelkapottabb női név közé is bejutott, és a helyét ott 12 éven át biztosan tartotta. A legtöbb kislány 2005-ben kapta hazánkban ezt a szép hangzású nevet, kíváncsian várjuk, hogy alakul az elkövetkezőkben az Ámándá népszerűsége!