Kamasz

Őszi érettségi: ezt érdemes tudni az írásbelik megtekintéséről

Ezen a héten fejeződnek be az őszi érettségi időszak írásbeli vizsgái.
2024. Október 23.

A 2024/2025-ös tanév őszi érettségi írásbeli vizsgáinak időszaka a részletes vizsgaidőpontok szerint október 25-e péntekig tart – azon a napon még spanyol nyelvből, fizikából és ének-zenéből lesznek írásbelik.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Az eduline.hu a hamarosan véget érő írásbeli időszak kapcsán arról írt, hogy a kijavított feladatsorokat majd hol lehet megnézni. A portál szerint azok, akik középiskolában jelentkeztetek az érettségire, abban az adott intézményben tudják majd megnézni a kijavított dolgozatokat, az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott helyen és időben. (Erről az adott iskolában érdeklődjetek.)

Azoknak, akik nem középiskolában, hanem kormányhivatalban nyújtották be a jelentkezést, a vizsgaszervező kormányhivatal jelöli ki a megtekintés helyszínét. A portál szerint ebben az esetben a megtekintésre és a másolatok készítésére egy munkanap van.

Ezzel kapcsolatban az Oktatási Hivatal közlésében azt írja, hogy a vármegyei/fővárosi kormányhivatalokban jelentkezett vizsgázók a kijavított írásbeli érettségi vizsgadolgozatukat 2024. november 5-én (kedden) tekinthetik meg. Szintén ezen az oldalon a hivatal összegyűjtötte, hogy a fővárosi/vármegyei kormányhivatalokban jelentkezők mely helyszíneken tekinthetik meg a kijavított dolgozatokat: ezt ők itt tudják megnézni.

Az eduline.hu arról is írt, hogy mi a teendő abban az esetben, ha nem tud valaki elmenni a megtekintésre.

Ha a megtekintésig kíváncsiak vagytok az írásbelik javítókulcsára, azokat a hivatal oldalán itt éritek el.