Hozzávalók négy személy részére:
50 dkg kagylótészta
50 dkg darált marhahús
két evőkanál paradicsompüré
0,5 dl víz
három evőkanál étolaj
két evőkanál olívaolaj
két evőkanál barna cukor
egy gerezd zúzott fokhagyma
egy evőkanál vágott korianderlevél
egy mokkáskanál őrölt fekete bors
két teáskanál só a raguba
só a tészta főzővizébe
Elkészítési idő: 30 perc
Az étolajon megpirítjuk a darált marhahúst, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt fekete borsot, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és a vizet. Közepes lángon, gyakori kevergetések mellett tíz percig főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről.
Egy nagyobb lábasban, lobogó sós vízben kifőzzük a kagylótésztát, majd leszűrés után összekeverjük az olívaolajjal és a vágott korianderlevelekkel. A tésztát és a marharagut is forrón tálaljuk, tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.
Tipp: Még könnyebben tálalható a család számára, ha a kagylótésztát összekeverjük a milánói marharaguval.
Látogasd meg Kovács Lázár honlapját is!
A babaszobán pedig itt olvashatsz Nándika születéséről.
Forrás: Kismama magazin