Baba

Remekelt a sztárséf!

Olvasd el, milyen finomsággal várta Melindát harmadik kisfia, Nándika születése után otthon az ismert szakács, Kovács Lázár!
2011. Június 06.

Hozzávalók négy személy részére:

50 dkg kagylótészta

50 dkg darált marhahús

két evőkanál paradicsompüré

0,5 dl víz

három evőkanál étolaj

két evőkanál olívaolaj

két evőkanál barna cukor

egy gerezd zúzott fokhagyma

egy evőkanál vágott korianderlevél

egy mokkáskanál őrölt fekete bors

két teáskanál só a raguba

só a tészta főzővizébe

Elkészítési idő: 30 perc

Az étolajon megpirítjuk a darált marhahúst, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt fekete borsot, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és a vizet. Közepes lángon, gyakori kevergetések mellett tíz percig főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről.

Egy nagyobb lábasban, lobogó sós vízben kifőzzük a kagylótésztát, majd leszűrés után összekeverjük az olívaolajjal és a vágott korianderlevelekkel. A tésztát és a marharagut is forrón tálaljuk, tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.

Tipp: Még könnyebben tálalható a család számára, ha a kagylótésztát összekeverjük a milánói marharaguval.

Látogasd meg Kovács Lázár honlapját is!

A babaszobán pedig itt olvashatsz Nándika születéséről.

Forrás: Kismama magazin