Talán említeni sem kellene külön, annyira hasonlít a mosolyuk, az orruk formája! A címlapon a sztárséf kislánya, Tamara nevet apa karjaiban. Igazán jó dolga lehet, hiszen profi szakács készíti otthon is a finom falatokat. A Főzni gyerekjáték című könyvben ötletes tálalási módokat bemutató fotók és rengeteg hasznos tudnivaló egészíti ki a recepteket. Kezdő konyhatündérek és apák is bátran belevághatnak a kipróbálásba! A receptek négy személyre szólnak.
2990 Ft www.boook.hu
És íme egy kis ízelítő a könyv receptjei közül: Savanyú leves tojással
Ez a kínai ihletésű leves édes és savanyú egyszerre, e kettősség forrása pedig a leheletnyi édes szójaszósz és a borecet, amellyel megfűszereztem. Szokatlan, de nagyon finom, laktató vacsora lehet!
Hozzávalók
két szál sárgarépa
10 centi póréhagyma
25 deka laskagomba
két tojás
0,5 deci fehérborecet
három evőkanál édes szójaszósz
két evőkanál kukoricakeményítő
1 liter csirkealaplé
só
A laskagomba szárát levágjuk, a kalapját megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A zöldségeket egészen apró kockára vágjuk. A csirkealaplevet felmelegítjük, és amikor már gyöngyözve forr, beletesszük a póréhagymát, a laskagombát és a sárgarépát. Lefedve 10 percig főzzük, majd ízesítjük az ecettel és a szójaszósszal. Amíg fő a leves, a keményítőt keverjük el egy deci hideg vízben, a tojásokat pedig felütjük és felverjük. Ha már forr a leves, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a tojást, majd hozzáöntjük a keményítőt is. Egyet forralunk rajta, és már kész is!
Tápanyagtartalom adagonkéntEnergia: 167 kcal
Fehérje: 6,0 g
Zsír: 3,0 g
Szénhidrát: 27,4 g
Koleszterin: 90 mg
Nátrium: 763 mg
Rost: 3,5 g
Forrás: Boook Kiadó