Bulgurrizottó
Hozzávalók: két kisebb sárgarépa, 5 deka vaj, egy nagy csirkemell, egy bögre bulgur, egy csipet sáfrány, vágott petrezselyemzöld, két-három fél őszibarack, szerecsendió
Két kisebb sárgarépát karikára vágunk, diónyi vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és fedő alatt kis lángon sütjük. Úgy tíz perc múlva egy bögre bulgurt teszünk hozzá, és alaposan átkeverjük. Pici sáfrányt vagy kurkumát szórunk rá, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és lefedve megfőzzük. Találás előtt két-három lecsurgatott, fél őszibarackot kis kockákra vágva belekeverünk, végül meghinthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A baba adagját kivesszük belőle, utána még sózhatjuk, és kis szerecsendiót is reszelhetünk a tetejére. Szintén hét-nyolc hónapos kortól adható.
Ezek is érdekelhetnek: