Család

Ez a vásárlók leghajmeresztőbb szokása a kasszások szerint

Egy szupermarket sokat látott kasszása nem tartotta tovább magában, milyen rémes szokással kergetik az őrületbe a vásárlók fizetéskor.
2024. Május 11.
kasszás a szupermarketben

A pénztárosként dolgozó hölgy azt mondja, ennél rémesebb dolgot el sem tud képzelni, amivel a munkája során nap mint nap találkozik, ráadásul nem is egyszer.

Szerinte sokan bele sem gondolnak abba, hogy milyen lenne, ha fordulna a kocka, és ők ülnének a kasszában: mint mondja, a nagy pakolásban meglepően sokan vannak azok, akik a szájukba veszik a papírpénzt, mielőtt a pénztáros kezébe adnák, és ennek következtében megesik, hogy nyálas bankjegyeket kell megfogniuk.

Ahogy egy kollégája megerősítette, a lottózóba járók is gyakran elkövetik ezt a hibát a lottószelvényekkel vagy kaparós sorsjegyekkel. 

Legalább ennyire elrettentő számukra az is, amikor valaki az ujja megnyálazásával számolja át a pénzt, mielőtt fizet. A kasszában ülőket nem hatja meg, hogy a pénz, a lottószelvény vagy a sorsjegy csak pár pillanat erejéig kerül a kliensek szájába, attól még ugyanolyan elfogadhatatlannak és tiszteletlennek tartják ezt a gesztust.

Mint mesélik, nem egyszer megtörtént, hogy megkérték a náluk vásárlókat, hogy keressenek egy másik, száraz bankjegyet az összenyálazott helyett, vagy ha ilyen nem volt a kezük ügyében, fizessenek kártyával.

A kasszában dolgozók szerint ez a cseppet sem higiénikus szokás sokkal veszélyesebb annál, mint ahogy azt a vásárlók gondolják. Attól tartanak, hogy több betegséget is összeszedhetnek, ha naponta többször is átmegy a kezükön a korábban szájba vett pénz.

Költői kérdésként tették fel az olvasóknak, vajon ők hogy fogadnák, ha a pénztárosok minden alkalommal a szájukba vennék a visszajárót vagy a frissen nyomtatott lottószelvényeket, mielőtt a kezükbe adnák?

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via