Család

Hónapokig verbálisan bántalmazott egy kislányt a tanítója

A szülők titokban hangfelvételt is készítettek.
2024. Június 22.
kislány szomorú
Kép: Getty Images

Az RTL Híradója számolt be arról, hogy egy kilencéves kislányt hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy tanító egy Fejér vármegyei általános iskolában. A szülők titokban hangfelvételeket készítettek és bepanaszolták a tanárt a tankerületnél, de még választ sem kaptak.

Bori-Hegyi Melinda a csatornának elmondta, hogy arra lett figyelmes, hogy lánya egyre jobban befelé fordult, nem beszélt arról, hogy mi történik az iskolában, hetekig bezárkózott a szobájába. Egy tanárnőnek jelezte a szülő a problémát, és hogy pszichológushoz vinné a lányát, de a tanár erre úgy reagált, hogy ha a lány olyasmit mond, akkor még a gyámügy is kimehet hozzájuk, ez életkori sajátosság és majd kinövi. A kislány mégis pszichológushoz került, ahol kiderült, hogy szorong, depressziós, a pszichológus pedig jelezte, hogy nagy gondok vannak az iskolában.

A szülők ezután két és fél hónapon át a lányuk táskájába rejtett diktafonnal rögzítették, mit mondanak a tanítók. Az egyikük az RTL által bejátszott felvételek alapján például ilyeneket: „Baromagyú Semmit nem írtá’, a másik hülye sem. 4×3? Mennyi 4×3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ki kíváncsi rád?”

A szülők először az intézmény vezetőjének jeleztek, de nem vették őket komolyan. Később a tankerület vezetőjéhez fordultak, hogy segítsenek a kislánynak új iskolát találni, mert ezt javasolta a pszichológus. Közben a kislány egyre rosszabb állapotba került. Végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát.

Az RTL kereste az intézmény vezetőjét és a fenntartó Dunaújvárosi Tankerületi Központot is, de egyik helyről sem kaptak válaszokat.