Baba

10 ezer méter magasan, egy repülő fedélzetén született meg a baba

Az örömteli esemény után azzal viccelődtek, hogy ezt a babát bizony nem a gólya, hanem egy hatalmas repülőgép hozta.
2023. Október 04.
Kismama repülőn utazik

A 24 éves Alessandra és férje Dubajban szálltak fel a Milánóba tartó repülőre, nem is sejtve, hogy mire földet érnek, bővülni fog a családjuk. Az ázsiai pár a kismama rokonait akarta meglátogatni Olaszországban, még kisfiuk születése előtt, a babát ugyanis egy hónappal későbbre várták.

A kisfiút, aki szerencsére komplikációk nélkül született meg, egy, a gépen utazó sebész segítette világra a felhők felett, nagyjából 10 ezer méter magasan.

Különleges fogadtatásban részesültek

A 3000 grammot nyomó kisbabának a szülei a Levon nevet választották. „Az anyukánál szombat délután, a repülőn indultak be a fájások, amit nem sokkal később a kisfiú születése követett” – adták hírül az olasz sajtóban.

A pilóta azonnal értesítette a repteret, ahova nem sokkal később meg is érkeztek, hogy speciális fogadtatásra van szükségük az újszülött miatt. Így a gépet egy komplett orvoscsapat várta, neonatológus és csecsemős nővér is tagja volt a „fogadóbizottságnak”.

Levont és az anyukáját a biztonság kedvéért kórházba szállították, ahol a vizsgálatok is megerősítették, hogy mindketten kiváló egészségnek örvendenek.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via