Baba

11+ 1 furcsa tény a királyi babáról

Vajon mi a vezetékneve? És ős is vörös lesz? Érdekes tények, amiket eddig nem tudhattál a királyi bébiről.
2013. Július 25.

1. A keresztneve George Alexander Louis – de hogy mi a vezetékneve, azt senki nem tudja. Az angol királyi család tagjainak ugyanis nincs ilyesmije. Ha mégis szükségük lenne rá, több lehetőségük is van. Használhatják az Erzsébet királynő és Fülöp herceg nevéből képzett Mountbatten-Windsort, de egyik sem túl régi név, csak a második világháború idején lett bevezetve, amikor el akarták feledni a dinasztia német eredetét. Használhatják a “Wales” vezetéknevet, amelyet William és Harry hercegek is tették az iskolában, illetve a hadseregben – apjuk, a walesi herceg titulusára utalva. De az ifjú szülők dönthetnek úgy is, hogy saját, új dinasztiát alapítanak és a gyereknek a Cambridge adják, saját hercegi címükre utalva.

2. Az már most látszik, hogy a babának több haja van, mint erősen kopaszodó apjának, de azt még nem lehet tudni, hogy jutott-e neki Harry herceg recesszíven öröklődő génjéből, amely a vörös hajért felelős. Erre 25% esély van.

3. William két hetes apasági eltávozást kapott a hadseregtől, annyit, mint minden más katona. Azt azonban senki nem tudja, hogy meddig marad távol Kate hercegnéi tennivalóitól a baba miatt.

4. A keresztelő lesz a következő nagy buli a baba életében – erre néhány héten belül sor fog kerülni. Valószínűleg a Buckingham Palotában, egy zárt körű ceremónia során fog ez megtörténni. A királynőt annak idején a kápolnában keresztelték meg, de Károly herceg és William a zeneszobában kapta meg az első szentséget.

5.Nincs dadájuk. Elsőként az angol királyi család történetében az ifjú szülők saját maguk fognak gondoskodni a babáról, mindenfajta külső segítség nélkül. Még Dianának, aki igazán odaadó anya volt is két főállású, bennlakásos segítsége volt a gyerekek körül, Kate és William azonban eddig nem vett fel senkit erre a posztra. Amúgy is meglehetősen puritán háztartást vezetnek, csak egyetlen házvezetőnőjük van, aki takarít, mos és főz.

6. A hercegi pár saját kezűleg cseréli a baba pelenkáját, sőt William herceg már az első estén át is esett a tűzkeresztségen.

7. George Alexander jelenleg a harmadik a sorban az angol trón várományosai között. Első a nagypapa, Károly herceg, a második az apja, William, és születése pillanatában negyedik helyre csúszott Harry bácsikája. 8. A kisbaba Erzsébet királynő harmadik dédunokája. Unokából nyolc is van neki.

9. A kis pelenkásból nem csak angol király lesz egy napon, de a fegyveres erők parancsnoka, az angol egyház feje, a skót presbiteránus egyház védelmezője, és a Brit Nemzetközösség elnőke is.

10. Az ifjú szülők rengeteg ajándékot kaptak – a legfurcsábbat Finnországból. Egy olyan dobozt, amelyet az északi ország minden frissen szülővé vált párja is: benne babaruhák, melltartóvédő és egy pár óvszer is. Hogy ne érje őket meglepetés.

11. Minden angol gyerek, aki ezen a napon született jogosult egy speciális ezüsből készült emlékéremre is, amely a királyi pénzverde ajándéka. Nem automatikusan jár – a pénzverde Facebook oldalára kell feltölteni a születési anyakönyvi kivonatot az eljövendő 60 napban.

12 – Van saját altatódala! A királyi pár kedvenc zeneszerzője, Paul Mealor, aki az esküvői bevonulásukra írt zenét is komponálta most egy altatódallal lepte meg az ifjú szülőket. A dalt Hayley Westenra énekelte el és címe “Aludj még” azaz Sleep on… Az album már a megjelenés előtt toplistás lett az eladási listákon, az előrendeléseknek köszönhetően. A Youtube-on meg lehet hallgatni.

Forrás: HáziPatika.com