Baba

5 dolog, ami segített a váratlan császármetszésemkor

Egy blogger édesanya, Hannah Southerland osztotta meg saját történetét a császármetszéséről, amire nem készült fel előre, és arról, hogy mi segített neki közvetlenül a szülés előtt.
2022. Június 25.
5 dolog, ami segített a váratlan császármetszésemkor (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

“Kérem!” – könyörögtem -, “Kérem, hadd legyen császármetszés!”. Nagyon sírtam és éhes voltam, a vajúdás 53. órájában, amikor szinte egyáltalán nem haladtam. Indított szülésem volt, és fáradt voltam. Némi meggyőzés és a méhszájam utolsó ellenőrzése után az orvos megadta az okét, hogy véget vessen a szenvedésemnek. 2 órával későbbre ütemezte a császármetszésemet. Annyira hálás voltam, de akkor ennek a drámának a valósága fejbe vágott. A kisbabám születése előtt voltam, és úgy akartam világra hozni, amiről nem tudtam semmit – írja baby chick nevű blogján.

Hozzátette, hogy ekkor még nem sokat tudott a babázásról, mert az első babáját várta, és nem számított császármetszésre, ezért erre nem készült előre. Abban a rövid időben, ami a szülésig hátra volt, neki a következők segítettek, hogy jobban fel tudjon készülni.

Beszélj egy baráttal

Felhívtam egy barátomat, akiről tudtam, hogy szintén nem várt császármetszése volt, és ő fantasztikus erőforrás volt. Pontosan elmondta, hogy mire számítsak, például, hogy hideg lehet a műtőben, és hogy rosszul érezhetem magam a gyógyszertől. Azt mondta, hogy próbáljak meg minden tőlem telhetőt, hogy higgadt maradjak, tanácsokat adott a felépüléshez, és a császármetszés utáni alapvető dolgokhoz. Tudtam tőle kérdezni, és valódi válaszokat kaptam, nem orvosiakat.

Beszélj egy ápolóval

Az, hogy megértsem a műtét folyamatát, hasznos volt az analitikus agyam számára. Az ápoló minden kérdésemre válaszolt, és végig velem volt a műtét előtt és után. Jó volt, hogy végig ugyanaz a személy volt itt velem, amikor a férjemnek nem lehetett. Megfogta a kezemet, amíg az érzéstelenítést kaptam, és minden másról beszélt, mint a közeledő műtétről.

Zuhanyozz

NAPOK óta vajúdtam. Többféle kenőcs, krém, és ki tudja, még mi volt a testemen, és teljes káosznak éreztem magam. Ezért azonnal lezuhanyoztam, az anyukám befonta a hajam, és egy kicsit még sminkeltem is. Úgy éreztem magam, mint egy új nő, készen álltam a babám fogadására!

Koncentrálj a jó dolgokra

Létfontosságú volt, hogy az összes jó dolog legyen a fejemben, ami hamarosan megtörténik. Igyekeztem nem foglalkozni a legrosszabb forgatókönyvekkel. Természetesen az volt a fő célom, hogy a babám világra jöjjön, de őszintén, az is az egyik legfontosabb prioritásom volt, hogy végre egyek.

Koncentrálj a baba sírásának hangjára!

A műtőben minden nagyon gyorsan megy. Nincs sok idő arra, hogy túlgondold a dolgokat. Van egy ütemterv, és korlátozott az idő arra, hogy a babát kiemeljék. Csak arra koncentráltam, hogy kövessem az utasításait annak, aki éppen akkor beszélt hozzám. Arra is figyeltem, hogy folyamatosan beszéljek az aneszteziológussal, arra az esetre, ha rosszul lennék. Amikor a férjem is bejött, az idegeim megnyugodtak, és élvezhettük a szülés élményét, amennyire csak tudtuk.

Forrás: baby-chick.com