Baba

5 híres külföldi lombik sztárbaba

A legnagyobb amerikai sztárok élete sem mindig játék és mese, akad jó pár híresség akinek a gyermekvállalás bizony nem ment zökkenőmentesen. Összegyűjtöttünk öt olyan celebet, akinek gyermeke lombikban fogant.
2017. Szeptember 07.

A Jóbarátok Monicája, Courteney Cox keményen megküzdött azért, hogy gyermeke lehessen. Bár többször is teherbe esett, ezeknek vetélés lett a vége, mint kiderült, egy ritka ellenanyag volt a vérében, és ez okozta a tragédiákat.

Volt férjével, David Arquette-tel 2004-ben sikerült a lombikprogramnak köszönhetően szülővé válniuk: a harmadik próbálkozásból született meg Coco Riley.

Érdekesség, hogy a sorozatban Monicának és Chandlernek nem lehetett gyermeke, ott a pár ikreket fogadott örökbe.

Marcia Cross

Marcia Cross, a Született feleségek egyik főszereplője a negyvenes évei elején fordult a mesterséges megtermékenyítéshez, miután évekig küzdött azért a férjével, hogy gyerekük legyen. Mint utóbb kiderült, neki és a férjének egyaránt voltak olyan egészségügyi problémái, amelyek szinte lehetetlenné tették a gyerekvállalást. “Az esküvő után más párok nászútra mennek, mi viszont a Petri-csésze fölött töltöttük a legromantikusabb perceinket” – mondta egy interjúban. “Nagyon, nagyon nehéz volt. A párkapcsolatra is hatalmas terhet rá, ráadásul költséges és fájdalmas. Azonban minden szenvedés megérte!” A színésznő ikerlányai, Eden és Savannah idén ünnepelték a 10. születésnapjukat.

Céline Dion

Szintén lombikprogramnak köszönheti gyermeküket a híres énekesnő, Céline Dion és a tavaly elhunyt férje, René Angelil, akik korábban évekig próbálkoztak, ám nem született gyermekük. Kisfiuk, René-Charles a mesterséges megtermékenyítés segítségével jött a világra 2001-ben. 2010-ben pedig újabb örömteli bejelentést tehettek: Céline hat megtermékenyítési eljárás után ikreket hord a szíve alatt. Az újabb fiúk egyike az Eddy nevet kapta Dion kedvenc dalszövegírója, Eddy Marnay után, másikuk pedig Nelson lett, az énekesnő Nelson Mandela iránti tiszteletéből.

Brooke Shields

36 éves volt Brooke Shields, amikor mesterséges megtermékenyítéssel várandós lett. A színésznőnek korábban a méhnyakjáról rákgyanús sejteket távolítottak el, ezután kezdte őt komolyabban foglalkoztatni a gyermekvállalás gondolata. A lombikprogram során a hetedik próbálkozás volt sikeres, ami után megszületett a kislánya, Rowan Francis Henchy. Második lánya, Grier azonban már természetes úton fogant meg.

Mariah Carey

Habár sokáig igyekezett titokban tartani, Mariah Carey gyermekei is így fogantak. A díva egy korábbi terhessége 2008-ban vetéléssel végződött, ikrei viszont – egy lány és egy fiú – 2011. április 30-án születtek meg Los Angelesben.

Az gyerkőcök közül a lány a Monroe Cannon, a fiú a Moroccan Scott Cannon nevet kapta. A „Moroccan” (‘marokkói’) név onnan jött, hogy Mariah New York-i lakásának egy része marokkói stílusban van berendezve, és akkori férje, Nick itt kérte meg Mariah kezét. A „Scott” Nick Cannon középső neve és nagymamájának vezetékneve. Monroe-t a Mariah által csodált Marilyn Monroe-ról nevezték el, második keresztnevet azért nem kapott, mert Mariah-nak sincs.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Olcsóbb lesz a lombikprogram
  • Babák a lombikból – az IVF rövid története