Baba

6 praktikus cucc, ami megkönnyíti a szülők életét

Őrült, néhol meghökkentő találmányokra bukkantunk.
2016. Május 30.

Első látásra van pár újabb találmány, ami furcsának, bizarrnak vagy feleslegesnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk, akkor ezek tényleg nagyon praktikusak, és csak az az egy kérdés maradt: ez miért nem nekem jutott az eszembe?

1. Pofonegyszerű szoptatás

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy eszköz, amit magadra csatolhatsz, beletehetnéd a cumisüvegedet, így elég lenne csak az egyik karoddal tartani a babádat, a másikkal meg mondjuk folytathatnád azt a könyvet, amibe még a terhességed alatt kezdtél bele? A Beebo pont ezt tudja, és legnagyobb bánatunkra jelenleg nem szállítanak külföldre, de ha véletlenül él Amerikában egy ismerősöd, vele már megbeszélheted a részleteket!

2. Intelligens fülhőmérő

A fülhőmérő egyik legnagyobb előnye, hogy villámgyorsan meg tudod vele mérni a baba testhőmérsékletét. És milyen lenne, hogyha az adatokat egyből továbbítaná a telefonodra, így helyen meglenne minden, hogy mikor és hány fokot mutatott a hőmérő? Ha felkeltette az érdeklődésedet, nézz szét gyorsan az Amazonon – a hozzá való alkalmazás pedig mind iOS-, mind androidos készülékekre letölthető!

3. Okoszokni

Kevés aranyosabb dolog van a pöttöm zoknicskától (ezektől még a gyermektelen ismerősök is el tudnak olvadni). 2016-ban azonban már nem irreális elvárás, hogy még a zokni is okos legyen, ugye? Nem kell sokat keresgélned, hiszen már van ilyen: ez az okoszokni méri a szívritmust és figyeli a baba lélegzését is. Hogyha például a kicsi légzése leállna, a zokni Wifin keresztül riasztást küld a telefonodra, hogy baj van. Szuper okos, szuper aranyos.

4. Felturbózott pelenkázóasztal

Egy átlagos szülő annyit vár egy pelenkázóasztaltól, amire a nevéből is következtetünk, vagyis lehessen rajta kényelmesen, egyszerűen pelenkázni. A kütyümániás szülők azonban nyugodtan tovább gondolhatják ezt is. Ez a pelenkázóasztal például nyomon tudja követni a baba növekedését, de akár még figyelmeztetést is küld neked, ha közeleg az etetés ideje.

5. Öntelepítő autósülés

Igen, először mi is csak fogtuk a fejünket, hogy ez mégis micsoda és hogy gondolták. Aztán rájöttünk, hogy elfoglalt szülőknek tényleg nagy segítség lehet ez az autósülés (amit egyelőre csak előrendelni lehet, majd csak szeptemberben debütál élesben), ami alapból beállítja magát a legbiztonságosabbra a jármű típusa alapján.

6. Örökifjú extrémsportolóknak

Anyuka vagy apuka imád gördeszkázni? Elsőre ez is biztosan meglepő lehet, de akár már lehet a gyerekkel is művelni ezt a sportot. Az amerikai Buzzfeed sajnálkozik, mi pedig örülünk annak, hogy a Quinny Longboardstrollere egyelőre csak az Európai Unión belül kapható. A kép mindent elárul a találmányról.