Baba

7 dolog, amitől már nem fogsz undorodni, ha szülő leszel

Azzal, hogy szülővé válsz, egészen más szemszögből kezdesz látni bizonyos dolgokat. Nem csak az életed változik meg, hanem az első gyermek megszületésével az undorító dolgok természete is.
2020. Március 01.
7 dolog, amitől már nem fogsz undorodni, ha szülő leszel (Fotó: Getty Images)

Immunissá válsz olyan dolgokra, amik korábban émelyítettek. Lássunk egy listát, melyek is lehetnek ezek!

Kaki

Most már teljesen megszokottá válik a kaki megjelenése és szaga, hiszen a mindennapjaid része. Most már szinte várod, és vizsgálgatod – hányszor volt egy nap? Milyen színű és állagú? Kicserélni a koszos pelenkát? Nem probléma!

Pisi

Ha már tudod kezelni a kakit, akkor a pisit is. Ha van egy kisbabád, vagy totyogós gyermeked, akkor előfordulhat, hogy minden, a ruháktól kezdve az ágyneműn át, pisiszagú lesz. Az sem kérdéses, hogy téged is lepisilnek néhányszor.

Orrváladék és csipa

Az orrváladék és a csipa is megszokott dolgokká válnak a szülőség során. Még olyan alkalmak is előfordulhatnak, amikor a saját ujjadat használod, hogy kibányászd őket, és magad is meglepődsz, hogy nem is olyan undi.

Megrágott ételek

Amikor a gyermeked hirtelen kiköp valamit, ami nem ízlik neki, szülőként ösztönösen odaemeled a kezed a szája elé.

Hányás

A gyermeked hányása sem zavar már, kivéve persze olyan tekintetben, hogy aggódsz, miért is érzi rosszul magát.

Szellentés

Hallani, hogy valaki szellent – legyen az a gyermeked, vagy a férjed – már túlságosan is megszokott számodra. Ahelyett, hogy idegesítő lenne, a kicsi szellentése valamilyen módon még cuki is, nem?

Reggeli szájszag

Ha a reggeli lehelethez kedves puszik, és gurgulázó nevetés társul, ki tud haragudni vagy undorodni?(Cikk forrása: smartparenting.com)