Baba

A bezárt őssejtbank levelekkel bombázza ügyfeleit

Az elérhetetlen őssejtbank levelekkel bombázza átvert ügyfeleit és pénzt próbál kicsikarni tőlük. A rendőrség ugyanis emberi test tiltott felhasználása gyanúja miatt folytat nyomozást.
2019. Augusztus 05.
A bezárt őssejtbank levelekkel bombázza ügyfeleit

Júniusban az Index adott hírt arról, hogy a Cry-Save magyarországi cége elérhetetlen. Később kiderítették, hogy a cég munkatársai egyik napról a másikra felálltak, mert nem kapták meg a fizetésüket. Most arról számolnak be, hogy a cég levelekkel bombázza ügyfeleit: “Kedves Szülők! Tájékoztatjuk, hogy rendszerünk késedelmes befizetéseket regisztrált. Mellékelten találja fizetési emlékeztetőnket. Kérjük, mielőbb rendezzék fennálló tartozásukat annak érdekében, hogy elkerüljék a késedelmes fizetéssel járó kamat és adminisztrációs díj 15.750 Ft-os költségét” – ezt az emailt kapta Attila, miután a cég felszívódott. A levélhez csatolt tájékoztató szerint Attilának 150 Ft-os tartozása van. Ezen azért is lepődött meg az ügyfél, mert úgy állapodott meg a Cryo-Save-vel, hogy kislánya köldökzsinórvérét az őssejtbankban tároltatja, és előre, teljes összegben kifizette a szolgáltatás díját, azaz nem lehetne semmilyen tartozása. Az végképp érthetetlen, hogyan lesz a 150 Ft-ból 15.750.

A levél feladója nem a Cryo-Save magyarországi cége, hanem a svájci cég, amely azóta, hogy felszívódott a magyar leányvállalata, nem kommunikál érdemben az ügyfeleivel. A magyar leánycég pedig már nem csak elérhetetlen, de szerdán ki is pakolták az irodáját, a cégtáblákat leszedték – írja az Index.

Néhány napja Attila kapott egy másik emailt, ugyanettől a svájci cégtől. A furcsa magyarsággal, valószínűleg fordítóprogrammal írt levél örömmel tudatja Attilával, hogy a Cryo-Save AG-nek új elérhetőségei vannak. A megadott telefonszámokon azonban senkit nem lehet elérni.

Korábban a Cyro-Save egykori vetélytársa, a Krio Intézet anyavállalata, a FamiCord azt kommunikálta, hogy az őssejtbank pórul járt ügyfeleinek mintáját a FamiCord lengyelországi őssejtbankjában tárolják. Attila azonban hiába adta meg a FamiCord honlapján az azonosításhoz szükséges adatait, azóta sem kapott tájékoztatást arról, mi van a gyermeke mintájával. Nem tudja kinél van a minta, viszontlátja-e a pénzét. Közben a rendőrség emberi test tiltott felhasználása gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.

A FamiCord honlapján azt írja, hogy a válaszra akár 6 hetet is várniuk kell az ügyfeleknek, és csak szeptemberben kezdenek el válaszolni.

A FamiCord tájékoztatása szerint a Cryo-Save átküldte ugyan a mintákat, de ez nem jelenti azt, hogy a Cryo-Save ügyfeleit “átvette” volna, ahogy azt sem, hogy minden mintát megkaptak. A FamiCord lényegében csak azt tudja, hogy kapott mintákat, de egyéb kérdésekben nem illetékes, minden egyéb kérdéssel a Cryo-Save-hez lehet fordulni. Amely cég elérhetetlen.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu