Baba

A budapesti kerületekben is irtják a szúnyogokat

Hat budapesti kerületben és 116 településen folytatódik a szúnyoggyérítés a héten.
2019. Május 28.
A budapesti kerületekben is irtják a szúnyogokat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint, Budapesten, Pest, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében összesen 51 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten.

Budapesten a III., IV., XIII., XXI., XXII., és XXIII. kerületben és a Csepel-sziget településein földi permetezést végeznek, Szolnok környékén pedig légi és földi eljárásokat egyaránt alkalmaznak. A Szigetközben a Dunánál, Csongrád megyében pedig a Tisza mentén biológiai módszerrel irtják a szúnyogokat – közölte.

Hozzátette, a kedvezőtlen időjárás miatt korábban elmaradt a Szigetközben a kifejlett szúnyogok földi permetezése, ezért ezen a héten azt pótolva légi és földi permetezéssel is fellépnek a vérszívók ellen.

Az esős és viszonylag meleg időjárás kedvez a szúnyogok fejlődésének. Szintén hozzájárul a szúnyogok számának növekedéséhez a Szigetköz elárasztása, a tavak és folyók magasabb vízszintje, valamint a milliószámra keletkező pocsolya is – ismertette a szóvivő.

A szúnyoggyérítés heti programja, hogy melyik településen mikor permeteznek a katasztrofavedelem.hu weboldalon érhető el.

Forrás: MTI