Baba

A kisbabák bámulatos ereje: 20 országban mentettek életet világszerte

A kisbabák apró és törékeny lények, mégis hatalmas erő rejlik bennük. Nem hinnénk, de most akár életet is menthetnek pusztán azzal, hogy pelenkát viselnek.
2017. December 21.

A Pampers “1 csomag = 1 védőoltás” programjában minden egyes csomag pelenka után 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz az UNICEF-nek. Az együttműködés eddig 20 országban segített felszámolni a fertőző betegséget, 18 országban azonban továbbra is segítségre van szükség. Ezzel a Pampers és az UNICEF összefogása már félúton jár annak érdekében, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és újszülöttkori tetanuszt.

A fertőzés számos családot érint a világ legszegényebb részein, és legtöbbször olyan esetekben lép fel, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében megfertőződik: például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség. A fertőző betegség évente 34,000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 15. percben meghal egy csecsemő.

A családok és csodálatos kisbabáik támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF közös, “1 csomag=1 védőoltás” kampányának 2006-os kezdete óta hozzávetőleg félmillió újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni. Ez azt jelenti, hogy a kezdetek óta másodpercenként egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához. 

 

“A tetanusz az egyik legfájdalmasabb módja egy kisbaba elvesztésének. Habár a fertőzés könnyedén megelőzhető lenne egy védőoltással, a mélyszegénységben élő anyák és csecsemőik továbbra is veszélynek vannak kitéve. A Pampers és az édesanyák világszerte nyújtott támogatásának köszönhetően azonban az elmúlt 12 évben komoly sikereket értünk el a betegség felszámolásában. Partnereikkel együttműködve, az édesanyák támogatásával a Pampers lakóhelytől és anyagi körülményektől függetlenül biztosítani szeretné az anyák számára újszülöttjeik biztonságát, hogy a világon mindenhol felszámolhassák a tetanuszfertőzést.” ? mondta Will Zeck, az UNICEF Anyasági, Újszülöttkori és Ifjúsági Részlegének Vezetője.

 

Idén Egyenlítői-Guinea is csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 18 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség.  A Pampers és az UNICEF közös ,,1 csomag=1 védőoltás? kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

Hogyan tudunk segíteni?

A Pampers “UNICEF” 1 csomag = 1 védőoltás kampány 2017. december 31.-ig tart, így a programban most bármelyik szülő segíthet több egyszerű módon is:

  • 1 fotómegosztás = 1 életmentő védőoltás: Bármilyen, kisbabádról készült, a Pampers (HU) Facebook oldalán megosztott fotó után a Pampers 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
  • 1 csomag = 1 életmentő védőoltás: Minden UNICEF kampánylogóval ellátott Pampers csomag megvásárlása utána a Procter & Gamble 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz az UNICEF-nek. Az UNICEF nem támogat semmilyen márkát vagy terméket. További információ a www.pampers.com vagy a www.unicef.org címen található.
  • UNICEF adományok: Bárki, aki az UNICEF havi adományozóinak több ezres adományozói csapatához csatlakozik, minden hónapban tehet azért, hogy a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit javítsa.