Baba

A legjobb főzőiskolák

Akár tudsz főzni, akár nem, vétek volna kihagyni egy-két főzőtanfolyamot. Divatosak és hasznosak egyszerre, mi most megmutatjuk neked a kedvenceinket. Ne etesd a családot zacskós levessel, van más is!
2011. Szeptember 21.

Képzelj el egy szuper, tágas konyhát, ahol körülbelül tíz másik érdeklődővel együtt nézheted végig a legfinomabb fogások elkészítését, sőt, te magad is tevékenyen részt vehetsz benne. Remek szórakozás, és végül meg is eheted, amit főztél. A sikerélményt pedig hazaviheted magaddal! Nagyjából erről szólnak ezek a kis mini főzőtanfolyamok. Én legszívesebben hetente járnék, annyira inspirálóak!

Igényeseknek, akik tanulni szeretnének valami újat

Várvizi Péter, a főzőiskola tulajdonosa így ajánlja vállalkozását, amely annyira felkapott, hogy hetekre előre is lehetetlen időpontot foglalni az egy-egy estét betöltő tanfolyamokra: – Kedvet csinálunk a főzéshez, megismertetjük a minőségi alapanyagokat és az azokból készíthető jóízű ételeket. Eloszlatjuk a tévhiteket, mert főzni egyáltalán nem unalmas, nem feltétlenül időrabló és főleg nem bonyolult dolog, viszont rengeteg sikerélményt tartogató, remek kreatív kikapcsolódás, amit ráadásul csinálhatunk egyedül, kettesben a nagy Ővel, vagy akár szélesebb baráti körben is. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy szívvel, szenvedéllyel főzzünk, és ezt adjuk tovább.

Várvizi Péter szerint megújulásra szorul a hazai gasztrokultúra, és ebben mélységesen egyetérthetünk vele. Nagyon unalmas és egészségtelen a rántott hús sült krumplival, a legtöbb étterem kínálatának alfája és ómegája ezerféle verzióban! A Kulináris Charta, melynek aláírói közt Várvizi Péter is szerepel, így fogalmazza meg ezt: „Az étkezési kultúra az ország civilizáltságának és általános kultúrájának egyik legfontosabb fokmérője. Kölcsönhatásban áll a mezőgazdasággal, egészségüggyel, környezetvédelemmel, szakmák egész sorával, a közízléssel, az országimázzsal. Vagyis áthatja a társadalom egészét – úgy szociális, mint gazdasági és kulturális értelemben. Az életünkről van szó.”

Itt láthatók az épp aktuális tanfolyamok , melyek hétköznaponként hatkor kezdődnek, és 15 000 forintba kerülnek. Az oktatók közt megtalálod Ugrai-Nagy Tünde gasztrobloggert is, akiről a Babaszobán is olvashattál.

Családdal, gyerekkel is mehetsz

A legjobb főzőiskolák

Kétnapos program a Szentendrei-szigeten, Szigetmonostoron, a Rosinante fogadóban! Ha valami lájtosabb főzőcskére vágysz, ami természetesen nem nélkülözi a profizmust és a mindennapos alkalmazhatóságot, de kimondottan gyerekes kiruccanást szeretnél, akkor ez a legjobb választás. Akár a barátaitokat is beszervezheted, a főzés mellett csodás környezetben, elviselhető árakért, sok más programmal megkínálva pihenhettek egy jót. Díjnyertes ötlet! A FinoMánia tanfolyamain együtt főzhetsz mesterszakács konyhafőnökükkel. A másfél napos főzőtanfolyam első napján a résztvevők együtt készítik el Gál Zsolttal a háromfogásos ételsort, melyet gyertyafény mellett közösen fogyasztanak el. A vacsora során Horváth Péter borszakértő ajánl az ételekhez illő borokat, és mesél történetükről. Másnap délelőtt, az újabb közös főzés előtt a vendégeknek gasztronómiai élményprogramjaink egyikét ajánljuk, majd desszertkészítéssel és ebéddel zárul a hétvégi program.

Ha imádod az újdonságokat, és szeretsz kísérletezni

A legjobb főzőiskolák

A főzőiskola vezetője, Maki Stevenson ételmániás családban született, főzőtanár anyukája mellett kisgyerekkorától hozza magával a különleges ételek és alapanyagok iránti rajongását. Texasi egyetemi évei alatt zenész, pontosabban csellista diplomát szerzett, de a kalandvágy New Yorkba vitte, ahol végül a Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Artson szakács képesítést szerezve találta meg igazi hivatását. A kurzus során elkészített ételek híven tükrözik Chef Maki főzési stílusát és ételfilozófiáját: egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor igényes és egészséges ételek, amelyek egy picivel többet adnak az eddig megszokott, átlagos recepteknél. Az összetevők, amennyire csak lehetséges, helyi és magyar termesztésű, szezonális zöldségek, gyümölcsök néhány különleges, távoli tájakról származó hozzávalóval megbolondítva.

Oktatóik közé tartozik Rezi György, aki 30 évesen nyitotta meg Budapest első görög vendéglőjét, és legújabb éttermében, a Serpenyős vendéglőben nagyon fontos a kiváló minőségű, helyi termelőtől, gazdától való alapanyag beszerzése. Kaldeneker György kenyérsütős, zöldséglekváros, csatnikészítős órával kezdi, Raj Ráhel pedig a zsidó konyha rejtelmeibe vezeti be a diákokat. A főzőiskola legnépszerűbb órái: az alapkéstechnika, a szusi-workshop és a japán házi konyha. Új helyszínen, tágas, profi konyhában kezdték az őszi szezont.Biztos lehetsz abban, hogy rengeteg könnyen kivitelezhető, friss ötletet kapsz tőlük. A tanfolyamok ára 7500 és 9900 Ft között mozog, és általában háromórásak. Csak kapj észbe időben, mert a legtöbb meghirdetett órára szinte aznap kikerül a felirat, hogy MEGTELT!