Baba

Álomnyaralás a hegyekben

Távol a város zajától, a zsúfoltságától, a forró aszfalttól, a szennyezett levegőtől megtalálhatjuk a legjobb helyet, ahol kicsikkel nyaralni érdemes!
2011. Augusztus 05.

Nem kell ahhoz allergiásnak vagy gyakran betegnek lenni, hogy az ember kristálytiszta levegőre vágyjon a családja, apró gyerekei számára. Míg a nyaralás tervezésekor főként vízpartra, strandolásra szoktunk gondolni, kevesebben jutnak arra az elhatározásra, hogy magas hegyekbe tervezzék az éves szabadságot. Pedig ennél ideálisabbat keresve sem lehetne találni kisgyerekes családoknak!Néhány órai autózással elérhetjük az osztrák Alpok legszebb falvát, az ezer méter magasságban fekvő Alpbachot és vidékét. Aki egyszer járt ott, sosem felejti el a havas hegycsúcsok közt húzódó üde zöld, ezer virágtól tarkálló réteket a békésen legelő és kíváncsian bámuló tehenekkel, a gyönyörű erdei séta- és túraútvonalakat, a hangulatos vendéglőket, a rendezett, változatos, de a maguk módján egységes alpesi parasztházakat. Mindenütt csend, nyugalom van, és olyan tiszta és üde a levegő, hogy az ember első útja kifelé vezet, hogy mély lélegzetet vegyen, és újra meg újra rácsodálkozzon a vidék megismételhetetlen szépségére.

Nyugalom és nyüzsgés

Az osztrák vendéglátás sokoldalúságát dicséri, hogy ezen a kis, 2500 fős településen is többféle szállástípusból válogathatunk, és a csecsemőktől a tizenéves gyerekekig mindenki megtalálja a maga számítását a dús programkínálatban. Élményjátszótér, kalandpark, gyerekpark, állatsimogató, majomkert, tavak és fedett uszoda a vízre vágyóknak, különböző nehézségű túraútvonalak vezetővel és anélkül. Választhatunk teljes ellátást a falu legszebb szállodájában, a Romantikhotelben, dönthetünk az önellátás mellett egy százötven éves, tíz férőhelyes alpesi faházban, távolabb a falutól, vagy választhatunk gyerekes családokra specializálódott panziót a gyerekpark tőszomszédságában. Az árak a balatoninál jóval olcsóbbtól a luxuskategóriáig igen változatosak, mindenki talál a pénztárcájához illőt. Egy biztos, innen mindenki úgy távozik, hogy visszajáró vendég lesz belőle. Ezért a szállásfoglalást nem árt időben intézni!

Kisbabákkal

Háti hordozóban vagy kendőben akár egész napos túrát is tehetünk a kicsikkel, megpihenve az útba eső menedékházakban, ahol friss sajtot és túrót falatozhatunk. Olyan útvonalak is vannak, amelyeket jó rugózású babakocsival is bejárhatunk, de természetesen kerékpárutak is vezetnek keresztül-kasul a vidéken, ezért akár bicikliülésbe kötve is magunkkal vihetjük az aprónépet a kirándulásokra.

Ezt érdemes megnézni!

Álomszép falu az osztrák Alpokban www.alpachtal.at

Remek szórakozási lehetőségek gyerekkel Alpbach közelében www.kinderpark.at

Fantasztikus ajánlat azoknak, akik nem szeretik a nyüzsgét, és csöndes, nyugalmas helyre vágynak, ahol kristálytiszta a levegő www.bischoferalm.com

Forrás: Kismama magazin