Baba

Autópályán született, végül erről kapta a nevét

Szokatlan körülmények között hozta világra négy kilós gyermekét egy asszony. A szülésben a 36 éves nő férje és az MTA egyik tisztje segítették.
2019. Január 04.
Kép forrása: a Bellevue Hospital Twitter oldala

Karácsony másnapján indult útnak egy kisbusszal a pár, ám a kicsi úgy döntött, nem várja meg, hogy szülei beérjenek a kórházba. Ivan, az apa látva a dolgok előre haladott állapotát, félrehúzódott a Long Island-i autópályán, egy alagút (Queens Midtown Tunnel) bejáratánál, majd kipattant a kisbuszból, és kétségbeesetten segítséget kért az MTA-tól (Metropolitan Transportation Authority). Harry Persad hadnagy sietett a segítségükre, akinek szerencsére egészségügyi tapasztalata is van.

A kislány a születést követően nem sírt fel, nem csoda hát, hogy a szülők nagyon megijedtek. Miután a hadnagy tanácsára a kicsi orrát és száját kitisztították, helyre állt a légzése. A nagy ijedtség után végül sikeresen eljutottak a Bellevue Kórházba, ahol meg is látogatta az MTA tisztje a kis jövevényt és szüleit.

Habár már volt egy név a szülők fejében (az Aurora), az óriási izgalom hatására gyermeküket a szokatlan születési hely után nevezték el, hogy emléket állítsanak a különös eseménynek – így lett a kislány neve Alie. (Long Island Expressway – L.I.E. – Alie) “Egy kis csoda…, egy jó nagy csoda” – nyugtázta lelkesen az eseményeket az édesapa, Ivan Albarracin a New York Postnak adott interjúban.