Baba

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség a fuldokló babához

Egy 4 hónapos babához riasztották a szombathelyi mentőket szerda délután. A kicsi fulladozott, majd az eszméletét is elvesztette.
2020. Január 09.
Egy játék okozott majdnem fulladást

A mentésirányító, aki több egységet is küldött a közeli településre, közben instruálta a telefonálót, aki bár mindent jól csinált, a beavatkozás mégsem járt sikerrel. A 4 hónapos csöppség egyre kevésbé kapott levegőt, végül eszméletét vesztette.

A befújások is eredménytelenek voltak, ezért azonnal autóba tették a gyermeket, és az érkező mentő elé indultak – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalára kitett posztban. A két autó félúton, az utolsó pillanatban találkozott.

A mentősök azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. Kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét a babának úgy, hogy majdnem megfulladt! A szakembereknek sikerült gyorsan eltávolítani a fulladást okozó figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistesó dughatott be játékból a kiságyba. A mentősök stabil állapotban szállították kórházba a gyermeket. 

Forrás: Országos Mentőszolgálat