Baba

Ezért randizz rendszeresen a pároddal!

Az egyik első tanács, melyet az újdonsült szülők megkapnak: iktassanak be rendszeresen randikat, amikor csak egymásra figyelnek.
2019. Július 28.
Randizzatok rendszeresen a pároddal!

A randizós estéken, délutánokon ugyanis segít megőrizni az érzelmi kapcsolódást, megerősíti a pár két tagja közötti barátságot, és természetesen a szerelem intimitását is fenn lehet tartani ezen a módon. Egy kapcsolatban lehetőséget kell teremteni arra is, hogy “felnőtt” dolgokat beszéljünk meg, hogy nyíltan és őszintén elmondhassuk, ami a szívünket nyomja. A Psychology Today összefoglalója szerint a randizás még az ellaposodó kapcsolatokba is képes visszacsempészni azt a bizonyos lángot.

Hogyan tedd különlegessé a randevúkat?

Próbáljatok ki valami újat!Emlékszel még azokra az időkre, amikor a partnered és te kerestétek az új élményeket, amelyeket együtt élhettek át? Nem kell ezekről lemondani csak azért, mert már hosszabb ideje vagytok együtt! Az új élmények, kalandok nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy jobban megismerjétek a másikat. Nem kell valami nagyon vad dologra gondolni: menjetek a megszokott helyett egy új étterembe, kiránduljatok, látogassatok el egy kiállításra, vagy tanuljatok együtt valami újat!Beszélgessetek!Amikor szülővé válunk, szinte minden gondolatunk a gyermekünk körül forog, és sajnos hajlamosak lehetünk arra, hogy ne is beszéljünk másról, mint a kicsiről. Pedig lehet, hogy a párodnak (aki esetleg több időt tölt távol tőletek) sok mondanivalója van. A figyelmes hallgatás pedig nagyon jót tesz a kapcsolatnak: a másik úgy érezheti, hogy értékelik és tisztelik.Utazzatok el!Ha meg tudjátok oldani, nyugodtan utazzatok el egy-két napra kettesben. Az új tájak felfedezése, az egymásra figyelés segíthet megerősíteni a kapcsolatotokat! Ne legyen bűntudatod azért, mert “elhagyod” a gyerekedet – valószínűleg ki fogja bírni, ha a nagyszülőkkel vagy az unokatesókkal van, viszont az, ha együtt lehetsz a pároddal, hosszú távon mindenkinek megéri.Nem is kell kimozdulni otthonról!Sokan úgy vélik, hogy egy “igazi” randevú sok pénzbe kerül és hosszas tervezést igényel, mert mindenképpen el kell menni otthonról hozzá. Ne tartson azonban vissza az, ha éppen nem tudtok megengedni magatoknak egy drága éttermet vagy nem találtál senkit, aki vigyázna a gyerekre. Otthon is nézhettek filmet, kinyithattok egy üveg bort, kártyázhattok…(Cikk forrása: smartparenting.com)Ez is érdekelhet: