Baba

Figyelmeztetést adtak ki: ezeken a helyeken ma bőrig ázunk

Az ország egyik felén a napsütést zivatarok zavarhatják meg.
2024. Május 15.
eső
Kép: Getty Images

Gomolyfelhős, napos időn lesz ma, majd délután délnyugat felől fátyolfelhők jelennek meg. Elsősorban az ország északkeleti, keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 24 fok között várható. Késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

időjárás

Kép: Met.hu

Estére a nappali záporok, zivatarok megszűnnek, a gomolyfelhők is feloszlanak. Közben délnyugat felől további fátyolfelhők érkeznek, s a délnyugati országrészben meg is vastagszik a felhőzet, ott a késő esti óráktól eső, záporeső is előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7-14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos, szélcsendesebb északkeleti tájakon ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Szerdán, főként a déli óráktól estig, elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység térségében, illetve egyes délkeleti területeken zivatarok kialakulása várható néhol viharos széllökésekkel, esetleg apró szemű jéggel kísérve – írja a MET.