Baba

5 éve kiszorult a Top100-ból ez a fiúnév, pedig nagyszerű jelentése van

Egy most élő, nagyon okos holland herceg is ezt a nevet viseli, nálunk mégis leáldozóban van a népszerűsége. Vajon miért?
2023. Április 18.
Kisfiú csíkos pulcsiban

A statisztikai adatok szerint 1975 és 1984 között kiugróan sok fiú kapta a Szilárd nevet, amit 1955 előtt szinte egyetlen szülőpár sem választott a gyermekének.

Szilárd vagy Konstantin?

Ezután mélyrepülésbe kezdett, olyannyira, hogy 2000-ben már csak 102 újszülöttet kereszteltek így, ám még ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy helye legyen a Top100-ban. Kisebb-nagyobb ingadozásokkal ugyan, de 2018-ig tartotta is magát a rangos listában, majd a 81. helyről a semmibe tűnt és egyelőre hiába várjuk vissza.

A Szilárd a Konstantin férfi név magyar megfelelője, ahogy az adja is magát, azt jelenti állhatatos, kitartó, elkötelezett. Női megfelelője Szilárdaként anyakönyvezhető, ez azonban még a Szilárdnál is ritkább, pedig hasonlóan pozitív jelentést hordoz magában.

Három névnapja is van egy évben, március 11-én, április 12-én és december 14-én lehet őket köszönteni.

Nevető kisbaba

Ilyen, akit Szilárdnak hívnak

A numerológia szerint minden névnek van egy száma, ami sajátos személyiségjegyekkel ruházza fel a viselőjét. A Szilárd esetében ez a szám a 8-as, ami azt mutatja, hogy kész a legnehezebb kihívásokkal is szembenézni. Nem száll ínába a bátorság akkor sem, ha az élet próbatételek elé állítja, nem szegi kedvét az sem, ha céljaiért, álmai megvalósításáért keményebben kell küzdenie. Igazi harcos típus, aki mindig látja a fényt az alagút végén és a küzdelemben a fejlődés lehetőségét, nem pedig a negatívumokat látja.

Fotó: Getty Images