Baba

Ha a baba az Ikrek jegyében született

Igen kíváncsi természet, folyton ott van, ahol történik valami - ha pedig épp nem adódik ilyen, akkor maga gondoskodik arról, hogy kissé felpörögjenek az események.
2011. Május 27.

Ha a baba az Ikrek jegyében született

Bár többnyire minden gyerek szívesen kérdez, ő még inkább, és nagyon szeret beszélgetni is – ez gyakran sokkal többet jelenthet számára, mint az ajándéktárgyakban, csodajátékokban megnyilvánuló szülői gondoskodás. Figyelme kissé csapongó lehet. Ennek és rugalmasságának köszönhetően könnyedén vált témát, és lazán alkalmazkodik az újszerű helyzetekhez.

Ugyanakkor hajlamos sok mindent abbahagyni, amibe hirtelen elhatározásból belekezd; érdemes állhatatosságra biztatni és nagyon megdicsérni, ha kitartást igénylő feladatot vállal és visz véghez.

Általában mozgékony, fürge, ügyes, találékony, és igényli az élénk ingereket. Legjobb formáját akkor hozhatja, ha színes programokkal szórakoztatják, különféle helyszíneken és különféle társaságokban. Séta, utazás, változatos sporttevékenység, rokonlátogatás, gyerekzsúr, új ismeretek játékos elsajátítása – mindezt úgyszólván neki találták ki (csak egyik se tartson túlságosan soká, ne váljon egyhangúvá…). Mindezek után nem nehéz kitalálni, hogy az Ikrek-szülött kevéssé fogékony a rend és a fegyelem előnyei iránt.

Olykor komoly küzdelembe kerülhet elérni nála, hogy ne hagyjon szanaszét mindent maga után, vagy hogy ne az asztal körül szaladgálva vacsorázzon. A következetesség és a szülői példamutatás azonban az ő esetében is előmozdíthatja a megfelelő szokásrend kialakítását, amely nélkülözhetetlen dinamikus személyiségének kibontakoztatásához, intellektuális képességeinek hatékony fejlődéséhez.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin