Baba

Könyv a szoptatásról

A szoptatás a kisbaba születésének első percétől kezdve hozzátartozik az életünkhöz: nem csak táplálékot biztosít, hanem a szülő-gyerek kapcsolatnak is fontos része. Milyen jól jöhet egy könyv, mely szinte minden kérdésünkre választ ad!
2008. Január 28.

Nagy öröm számunkra, hogy a Szoptatásért Magyar Egyesület korlátozott számú, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kiadása után végre minden érdeklődő számára hozzáférhetővé tehetünk egy Magyarországon egyedülálló, hasznos és szemet gyönyörködtető kézikönyvet. Hiszen bármilyen fontos is szoptatás, mindeddig sehol sem olvashattunk róla részletesen.

Ugye, milyen zavarba ejtő és elbizonytalanító, ha a kisbabáról, táplálásáról, gondozásáról mindenki mást mond? Vajon kinek van igaza? Tudjuk, milyen sok szülőben fogalmazódnak meg ezek a kérdések. A Kismama szerkesztői igyekeznek úgy összeállítani a magazin tartalmát, hogy egységes szemléletmódú, hasznos olvasnivaló legyen belőle. A Szoptatás című könyv is olyan, hogy minden sorát bátran ajánlhatjuk olvasóink figyelmébe, hiszen a lapunkban olvasottak és a könyv szemléletmódja mindig összhangban van egymással. Mindkét szerzője (Elisabeth Hormann és Márta Guothgumberger) sokgyerekes édesanya és tapasztalt, nemzetközi vizsgát tett szoptatási szaktanácsadó. Szerencsés párosítás, hiszen így képesek arra, hogy a mindennapi családi életből, a csecsemővel, kisgyerekkel való együttélés tapasztalataiból kiindulva nyújtsanak korszerű, a legújabb tudományos kutatásokon és évezredes anyai tapasztalatokon nyugvó ismereteket és támogatást a szülőknek saját útjuk és módszereik megtalálásához. Nem csak édesanyáknak ajánljuk, és nem csak szoptatási problémák megoldására! Hasznos útmutatást kapunk például a síró, hasfájós, vagy éjszaka gyakran ébredő kisbabákkal kapcsolatban is. A szerzők vezérfonala valamennyi kérdésben az, hogy a szoptatásnak nem rendkívüli eseményként és megpróbáltatásként, az aggodalom és szenvedés örökös céltáblájaként kellene bevonulnia a családi krónikába, hanem természetes, a mindennapi élettel összeegyeztethető, örömteli lehetőségként. Mindent meg is tesznek azért, hogy így legyen! A tudományosan megalapozott információkat gyakorlati tanácsok, színes fotók és rajzok egészítik ki. Olvassák, forgassák már a várandósság idején is, hiszen így már a szülészeten eltöltött napokban is hasznát vehetik. Abban a reményben ajánljuk olvasóinknak, hogy hűséges segítőtársuk lesz a szoptatás szívet melengető, feledhetetlen, ám néha kétségtelenül váratlan helyzeteket teremtő kalandjában!

Forrás: Kismama magazin