Baba

Megható pillanat: ilyen, mikor először tartja karjában az anya koraszülött babáját

Jessica Collinson közel 60 órát várt, hogy először a karjába vehesse kisfiát, Hugot, aki a kiírt időponthoz képest 10 héttel korábban jött világra.
2021. November 04.
A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

A pillanatot, amikor az édesanya először foghatta meg a gyermekét, az édesapa, Micheal Burritt vette videóra – számolt be róla a pregnancyvideo.net.

“Reméltem, hogy elkaphatok egy pillanatot, és valami jóval többet kaptam” – mondta el Burritt az ABC Newsnak a videóról, amit azóta több milliószor néztek meg a Facebookon.

Burritt is az édesanya mellett volt, amikor Hugo december 22-én megszületett, a kanadai Calgaryben – Collinson eredetileg február 27-re volt kiírva.

A kisbaba szülei elmondása szerint 935 gramm súlyú volt születésekor, és azonnal a kórház újszülött intenzív osztályára vitték, majd 12 órával később egy helyi gyermekkórházba szállították. Az édesanya abban a kórházban maradt, ahol szült, hogy felépüljön a császármetszésből. Csak amikor december 24-én hazaengedték, akkor tudott elmenni a gyermekkórházba, és akkor ölelhette magához a kisfiát.

“Nagyon tisztán emlékszem a pillanatra. Soha nem fogom elfelejteni, függetlenül a videótól” – nyilatkozta az anya. “A béke és a nyugalom pillanata volt, amit azonnal éreztem” – tette hozzá. “Ez nem az ideális találkozás volt, amiben minden anya reménykedik, de valószínűleg még mélyebb volt,amiért várnunk kellett rá, és mindazért, amin keresztülmentünk.”