Baba

Részeredmény: Ezek voltak 2023 top lány- és fiúnevei

Ha minden jól megy, nem kell sokat várnunk a teljes TOP100-as listára sem, ami megmutatja, melyek voltak 2023 leggyakoribb fiú- és lánynevei.
2024. Január 26.
újszülött baba

Amíg nem készül el az egész országot lefedő TOP100-as lista, addig be kell érnünk részeredményekkel, amiből azért lehet már sejteni, milyen nevek uralják majd az élmezőnyt.

Friss cikkében gyűjtötte össze a heol.hu újságírója, hogy mely babanevek számítottak a legfelkapottabbnak 2023-ban Heves vármegyében.

Új szereplők és régi kedvencek

A Hatvanban született lányok között toronymagasan vezetett a Luca, a Zoé, a Hanna és a Bianka, de szép számmal akadtak olyan újszülöttek, akik a Bella, az Emma, a Léna, a Lilien, a Flóra és a Szofia nevet kapták.

A fiúknál a tavalyi országos első Dominik, a Botond, a Benett és a Bence tarolt, szép helyezést ért el ugyanakkor a Noel, a Levente, a Merse, a Milán, az Olivér és a Zalán.

Az egri újszülöttek körében is ezek a nevek bizonyultak a legnépszerűbbnek, érdekesség azonban, hogy több lányos szülőnek is a Nazira, a Csenge, a Kamilla, a Linett, az Adél, az Inez, az Alíz és a Zsófia név lett a kedvence. A fiúk között itt sokan kapták az Ádám, a Noé, a Dániel, az Áron, a Norbert, a Nolen és a Márk nevet.

A gyöngyösi kisbabák között is sokan kapták a Zoé, a Lilien, az Inez és a Linett nevet, ám itt gyakorinak mondható az Evolett, a Mira és a Nóra név is, akárcsak a fiúknál az Adrián, a Martin és a Dávid.

– A különleges nevekből sem volt hiány tavaly, sokan választották a Sámson, Konor, Kadosa, Zétény, Zente, Regő fiú-, valamint a Mia, Molli és Amina lányneveket is. Azonban elkezdtek visszajönni a régi, szép, hagyományos magyar nevek is, így több kisbaba is a János, Tibor, István, Júlia, Katalin és Anna keresztneveket kapta – nyilatkozta a heol.hu-nak Takács Tímea, hatvani anyakönyvvezető.

Nyitókép: Getty Images