Baba

Túrós főétel babának és mamának

Rendkívül sokféle módon felhasználható a túró, tehetjük szendvicsre, sós, édes süteménybe, de remek főétel is készülhet belőle. Tíz hónapos kortól a babák is kóstolhatják.
2013. Május 03.

Ricottás spenótos tészta

Hozzávalók:

  • egy csomag olasz vastag tészta
  • 1/2 kiló bébispenót
  • 25 dkg ricotta
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy kanál vaj
  • szerecsendió

Az alaposan megmosott és megtisztított spenótot kis lángon, egy kanál vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öt percig párolódni hagyjuk. Közben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a serpenyőben lévő spenóthoz öntjük. Végül kerül rá a ricotta, majd fűszerezzük, és levesszük a tűzről. Azonnal tálaljuk. A baba adagját külön pépesítjük.

10 hónapos kórtól adható túró kis mennyiségben azoknak a babáknak, akik nem veszélyeztetettek allergiára. Akik igen, náluk várjuk meg az egyéves kort. Spenót 10-11 hótól adható a babának. Sóval nagyon csínján bánjunk, a szerecsendió pedig szintén 10-11 hónapos kortól kerülhet a baba étrendjébe.

Túrós főétel babának és mamának

Minden baba szereti a túrós finomságokat

További túrós finomságok: