Ricottás spenótos tészta
Hozzávalók:
- egy csomag olasz vastag tészta
- 1/2 kiló bébispenót
- 25 dkg ricotta
- egy gerezd fokhagyma
- egy kanál vaj
- só
- szerecsendió
Az alaposan megmosott és megtisztított spenótot kis lángon, egy kanál vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öt percig párolódni hagyjuk. Közben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a serpenyőben lévő spenóthoz öntjük. Végül kerül rá a ricotta, majd fűszerezzük, és levesszük a tűzről. Azonnal tálaljuk. A baba adagját külön pépesítjük.
10 hónapos kórtól adható túró kis mennyiségben azoknak a babáknak, akik nem veszélyeztetettek allergiára. Akik igen, náluk várjuk meg az egyéves kort. Spenót 10-11 hótól adható a babának. Sóval nagyon csínján bánjunk, a szerecsendió pedig szintén 10-11 hónapos kortól kerülhet a baba étrendjébe.
Minden baba szereti a túrós finomságokat
További túrós finomságok: