halfogyasztás
Számos betegség kockázatát csökkenti a rendszeres halfogyasztás
Ha a jelenleginél hetente csak egy adaggal több halat fogyasztanánk, az jelentős mértékben csökkentené számos súlyos betegség kockázatát, állítja az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS).Biztonságos halat enni a terhesség alatt?
Ha eddig kételkedtél benne, hogy ehetsz-e halat a várandósság alatt, a rövid válasz az, hogy igen.Hihetetlen, mire képes a halfogyasztás a gyerekeknél
Azoknak a gyerekek, akik rendszeresen fogyasztanak halat, magasabb IQ-juk és jobb alvási mintájuk van - derült ki egy kutatásból. Milyen sűrűn kell halat enni?Halfogyasztás a terhesség alatt
Ha rendszeresen fogyasztunk halat, úgy vihetünk be fehérjét és omega-3-at, hogy közben káros telített zsírsavakkal nem terheljük a szervezetünket. Sajnos azonban szinte mindegyik halféle tartalmaz némi higanyt is.A halevő pasik termékenyebbek!
A táplálkozási szakértők évek óta bizonygatják fennhangon, hogy az vagy, amit megeszel. A legújabb kutatás szerint ez az elv a spermiumok erejére és minőségére is kiterjeszthető.Szürkeség és depresszió
A téli hideg és szürkeség a legtöbb emberből rossz hangulatot vált ki. Nem csoda, hiszen a napfény hiánya drasztikus mértékben lecsökkenti a szervezet szerotonin szintjét, ami az agyban az öröm érzetét kelti.Halat a tányérba!
Hetente harminc deka hal fogyasztásával sokat tehetünk magunk és a bennünk fejlődő magzat egészégéért. A hal értékes jódot és hosszúszénláncú, telítetlen (omega 3) zsírsavakat tartalmaz.