Család

7 millió forintba kerül a terápia, amely segíthetne Zéténynek

Zétény egy szülési komplikáció miatt részleges oxigénhiányos állapotban született. Rengeteg fejlesztés mellett sem tud egyedül ülni, állni a két és fél éves kisfiú. Egy amerikai terápia segíthetne Zéténynek, ez azonban hét millió forintba kerül.
2024. Április 01.
Zétény
Kép: pillatankép RTL

6 és fél millió forintra van még szüksége a két és fél éves Zéténynek, hogy megkaphassa azt az amerikai terápiát, amellyel képes lehet egyedül ülni és járni is, írja az RTL Híradója. Zétény agyi bénulással született, az orvosok akkor azt mondták: lélegezni sem tud majd egyedül. A kisfiú erre hamar rácáfolt, de ahhoz, hogy később önálló életet élhessen, édesanyja szerint szüksége lenne egy amerikai, itthon egyelőre nem elérhető speciális mozgásterápiára.

Zétény most tizenötféle fejlesztés mellett sem tud egyedül ülni vagy állni. Az amerikai orvos videón keresztül mérte fel Zétény állapotát, és pozitívan nyilatkozott a terápia kilátásairól. Az amerikai terápia sokat javíthatnak az állapotán, de ennek költségét az egyedülálló édesanya nem tudja előteremteni. A teljes kezelés hét millió forint, ennek egy részét összegyűjtötte az édesanya, de még így is szükségük lenne hat és fél millió forintra.

Aki segítene a kis Zéténynek, ide utalva megteheti:

Kádár Judit, Raiffeisen Bank 12010635-01607818-00200009
Megjegyzés: CSENTE ZÉTÉNY HUBA ADOMÁNY
IBAN: HU89-számlasz.; SWIFT: UBRTHUH