Az uborka rengeteg A-, C-, B1- és B2-vitamint tartalmaz, gazdag vasban, magnéziumban, káliumban és foszforban is. Támogatja az immunrendszer működését, jótékonyan hat az emésztésre és a vesék működésére. Behűtve pedig szuper, alakbarát frissítő lehet belőle!
Kapros-tejfölös uborkasaláta
HOZZÁVALÓK:
- 2 db kígyóuborka
- 1 kis doboz tejföl
- 50 gramm friss kapor felaprítva
- 20 gramm aprított lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál borecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
ÍGY KÉSZÜL:
- Az öntethez első lépésként elkeverjük a tejfölben a sót, a borsot, a kaprot, a fokhagymát, az olívaolajat és az ecetet.
- Az uborkát alaposan megmossuk és feldaraboljuk, ha úgy jobban szeretjük, lehámozzuk a héját.
- A lilahagymát is megmossuk, megfosztjuk a héjától és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, és összeforgatjuk az uborkával.
- Jöhet a tetejére az öntet, amivel alaposan összekeverjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Nyitókép: Getty Images