Család

Abbahagyhatatlanul finom: Kapros-tejfölös uborkasaláta

Semmi meglepő nincs abban, hogy annyian szeretik az uborkasalátát, ami a forróbb napokon akár magában is kitehet egy étkezést, és nem csak köretként lehet különleges.
2024. Augusztus 06.

Az uborka rengeteg A-, C-, B1- és B2-vitamint tartalmaz, gazdag vasban, magnéziumban, káliumban és foszforban is. Támogatja az immunrendszer működését, jótékonyan hat az emésztésre és a vesék működésére. Behűtve pedig szuper, alakbarát frissítő lehet belőle!

Kapros-tejfölös uborkasaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 kis doboz tejföl
  • 50 gramm friss kapor felaprítva
  • 20 gramm aprított lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Abbahagyhatatlanul finom: Kapros-tejfölös uborkasaláta

ÍGY KÉSZÜL:

  1. Az öntethez első lépésként elkeverjük a tejfölben a sót, a borsot, a kaprot, a fokhagymát, az olívaolajat és az ecetet.
  2. Az uborkát alaposan megmossuk és feldaraboljuk, ha úgy jobban szeretjük, lehámozzuk a héját.
  3. A lilahagymát is megmossuk, megfosztjuk a héjától és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, és összeforgatjuk az uborkával.
  4. Jöhet a tetejére az öntet, amivel alaposan összekeverjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Nyitókép: Getty Images