Család

Biztos vagy benne, hogy felismered a színeket 10 másodperc alatt?

Elsőre azt hihetnéd, igazi gyerekjáték ez a kvíz, valójában azonban sokaknak feladja a leckét! Neked menni fog 10 másodperc alatt?
2024. Március 25.
szinkviz

Ebben az agytornában nincs más dolgod, mint jól megnézni a képet, és hangosan kimondani, milyen színnel készültek a feliratok.

Ez igencsak próbára tehet, az agyad ugyanis kezdetben ragaszkodni fog hozzá, hogy a leírt szín nevét mondd ki – de mi most pont nem ezt keressük!

Indulhat a stopper? 

Az észjárásod egészen kivételes, ha 10 másodperc alatt a színek végére érsz. Ha netán eltéveszted menet közben, előlről kell kezdened, a lemaradást azonban még így is behozhatod kellő gyorsasággal.

szinkviz feladvany

Az agyféltekék harca

Ennek a fejtörőnek a legfőbb nehézsége, hogy a bal és a jobb agyféltekéd kezd viaskodni a megoldása közben: míg a jobb agyféltekéd azon lesz, hogy a feliratok színére koncentrálj, a bal mindent meg fog tenni azért, hogy rávegyen, azt ejtsd ki a szádon, amit leírva látsz.

Ez csak első ránézésre könnyű, valójában igencsak nehéz feladat!

Érdemes addig próbálkoznod, amíg nem jársz sikerrel, még akkor is, ha kifutsz a kritikus 10 másodperces határidőből! Ez a rejtvény sokat hozzátesz ahhoz, hogy edzésben tartsd az agytekervényeidet, és megőrizd a fürge észjárásodat!

Forrás: Via