Család

Ez az 5 gyerekes anya évente csak kétszer megy boltba, elmondja, hogy csinálja

Az anyuka azt állítja, rengeteg időt és pénzt spórol így, módszerét mindannyiunknak érdemes lehet ellesni és a mindennapokba átültetni!
2023. Május 25.
Rossz anyák film jelenet

A családi bevásárlás nemcsak a kosárba pakolt termékek végösszege miatt ébreszt félelmet a felnőttekben, hanem a kihívás miatt is, amiről általában a gyerekek gondoskodnak.

Hónapokra előre felpakolnak

Tabitha Kelley, egy ötgyerekes influenszer anyuka drasztikusan átalakította vásárlási szokásait, ezért csak emlék számára az a tortúra, amivel a családi ételbeszerzés járt korábban. 

Elsőre talán hajmeresztően hangzik, mégis azt állítja, hogy évente mindössze kétszer megy boltba, akkor pedig fél évre előre feltankol abból, amiből ennyire hosszú időre lehetséges. 

„Ötgyerekes anyaként elképesztő szervezést igényelt korábban a bevásárlás, tudom, hogy ezt maximálisan átérzitek. Emiatt tértem át arra, hogy nagy tételben vásároljak, így 6, sőt van, amiből 8 hónapra is feltöltöm a készleteinket” – fejtette ki egy videóban a nagycsaládos anyuka.

Ipari mennyiségeket vásárolnak

Az anyuka azt sem tartja titokban, milyen portékákat tesz a kosarába, amikor nagy ritkán kiruccan: „A családunknak hét tagja van, ezért óriási mennyiségben vásárolunk szinte mindenből. Tudom, hogy ez sokak számára kényelmetlen és fáradságos feladat lenne, én azonban nagyon praktikusnak találom ezt a megoldást.” 

Mint a felvételből kiderült, legutóbb 425 csomag nedves törlőkendőt vásárolt, 90 guriga vécépapírt tett a kosarába, 6 extra nagy kiszerelésű olívaolajat vitt haza, ezen kívül egy évre elegendő mennyiségű rizst, 22 csomag tésztát és 95 csomag chipset vett. Ezek mellett olyan friss élelmiszereket is beszerzett, amiket gond nélkül le lehet fagyasztani: 36 csomag vajat, 24 tálca csirkemellet, jó pár adag darált húst és egyéb húsféléket, kenyeret és elősütött, mélyhűtött bagelt.

„Azon leszünk, hogy legalább fél évre elegendő legyen mindaz, amit most beszereztünk” – mondta lelkesen Tabitha, akinek a vásárlás előtti előkészületek mellett arra is hosszú órákat kell fordítania, hogy a beszerzett árukat szisztematikusan elpakolja. Nem ritka, hogy az ilyen nagybevásárlás után több napig éjszakába nyúlóan fennmarad és rendszerezi a dolgokat, de azt mondja, még így is úgy érzi, hogy szuper döntés volt az évi kettő, óriásbevásárlásra áttérni. 

Azt mondjuk nem tudjuk, hogy oldja meg, hogy friss zöldség és gyümölcs is legyen otthon.

Forrás: Via, Fotó: IMDB