Család

Enyhe, de esős, szeles időre számíthatunk hétvégén

A hétvégén is a megszokottnál enyhébb idő várható, de esőre is számíthatunk.
2024. Február 22.
(Kép forrása: Getty Images)

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős – derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult időre kell számítani, szórványosan kisebb esővel, záporesővel. A délkeleti tájakon szakadozottabbá válhat a felhőzet, és arrafelé a nap is kisüthet. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet aznap 10-17 Celsius-fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő.

Szombaton a Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, a Dunántúlon már vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, és ott általában szűrt napsütésre lehet számítani. Aznapra virradóra az ország nyugati, északnyugati kétharmadán, nappal inkább a Dunától keletre valószínű szórványosan eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-12 Celsius-fok, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 Celsius-fok között várható.

A hét utolsó napján hajnalban ködfoltok képződhetnek. Vasárnap napközben nyugaton, északnyugaton inkább gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, máshol átmeneti szakadozások mellett jobbára erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordul eső, zápor, de zivatar sem kizárt – a nyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 8 Celsius-fok, a maximum pedig 11-17 Celsius-fok között alakul.

Forrás: MTI