Család

Itt épül Magyarország ledrágább gimnáziuma

Előreláthatóan 2024 szeptemberében indul el az oktatás a dupla gimnáziumban.
2022. Október 26.
IV. Béla király Gimnázium és Lányi Ferenc Szakgimnázium terv
IV. Béla király Gimnázium és Lányi Ferenc Szakgimnázium

A két épületből, egy uszodából és két sportcsarnokból álló dupla középiskola Dunakeszi északi részén épül, és összesen nagyjából 1500 diáknak biztosít majd oktatás helyszínt. Ami már most látszik, hogy 8 milliárddal többet kell az építkezésre fordítani a tervezetthez képest, így összesen 56,5 milliárdba kerül a beruházás, amit állami forrásból finanszíroznak. A kivitelezésre 830 nap áll rendelkezésre – derül ki az Infostart cikkéből. A dupla gimi a IV. Béla király Gimnázium és Lányi Ferenc Szakgimnázium nevet viseli majd.

A közel 700 tanuló befogadására alkalmas gimnázium oktatási programjáról annyit tudni, hogy 5 évfolyamos képzésekkel készülnek – egy két tanítási nyelvűvel és egy általános képzést nyújtóval. Ahogy azt a dunkeszipost.hu-ról megtudtuk, angol és német nyelvre helyezik a hangsúlyt, és csereprogramokkal, tanulmányutakkal szeretnék segíteni a diákok nyelvtudásának fejlődését.

A szakgimnázium 850 diáknak kínál majd informatikai, közgazdász, gépész és elektronikai szakirányokat – olvasható a dunakeszi.hu-n.

A pedagógiai programban kiemelt szerep jut a vízi sportoknak is: az úszásnak, a szikronúszásnak, a vízilabdának és a kajak-kenunak. A 12 sávos úszómedencét a helyi lakosok is használhatják majd.

50-55 fős nevelő testülettel, 1 intézményvezetővel, 2 helyettessel tervezik az indulást 2024 szeptemberére.

Nyitókép forrás: Dióssi Csaba polgármester FB-oldala