Család

Felhős, szeles, de tavasziasan enyhe hétvégi időjárásra számíthatunk

A hétvégén a hajnalok enyhék lesznek, napközben pedig a legmelegebb órákban továbbra is 13-19 Celsius-fok várható, de vasárnapra kissé visszaesik a hőmérséklet.
2024. Február 08.
(Kép forrása: Getty Images)

Szombattól többfelé kell esőre készülni – írja az MTI a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak átmeneti jelleggel vékonyodhat el a felhőzet és süthet ki a nap. Gyenge eső helyenként, elsősorban az északkeleti tájakon fordulhat elő. A délnyugati szelet több helyen kísérik erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13-19 Celsius-fok között változik, de az északkeleti határszélen előfordulhatnak 10 Celsius-fok alatti értékek is.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Az előrejelzés szerint délutánig csak az északkeleti vármegyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé, a déli szél pedig főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6-12 Celsius-fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 Celsius-fok között alakul.

A hét utolsó napján jórészt borult lesz az ég, csak a délkeleti határ közelében lehetnek felszakadozások. Vasárnapra virradóra és napközben összességében sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is lesznek, a Tiszántúlon azonban kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik, és napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12 Celsius-fok, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9-14 Celsius-fok  között valószínű, de az Alföld délkeleti részein ennél több fokkal melegebb lesz.

Forrás: MTI