Család

Friss lista: Ezek az újonnan elfogadott, itthon adható nevek

Ebben a hónapban a megszokottnál kevesebb, ám annál „ütősebb” keresztnevek lettek anyakönyvezhetők Magyarországon. Mutatjuk, melyek ezek!
2024. Június 07.
kisbaba

Hónapról-hónapra frissül az a lista, ami tartalmazza a Magyarországon gond nélkül anyakönyvezhető utóneveket. Most megmutatjuk, milyen érdekes névötleteket nyújtottak be a szülők a HUN-REN Nyelvtudományi Intézethez, ahol el is fogadták azokat.

Az itt dolgozók korábban már megosztották velünk, hogy a névötletek általában tavasszal és ősszel érkeznek hozzájuk a legnagyobb számban, de az év többi részében sem hagyják őket elbírálnivaló nélkül a különleges névről álmodozó szülők.

Ezek a legújabb, itthon anyakönyvezhető nevek

A júniusi frissítést követően mindössze 5 új keresztnévvel gazdagodott a szegényesnek amúgy nem nevezhető lista, amiből 3 lányoknak, 2 pedig fiúknak választható mostantól.

Mint azt Raátz Judit, a Nyelvtudományi Intézet tudományos főmunkatársa a Gyerekszobának elmondta, nem ritka, hogy az újonnan kérvényezett, majd el is fogadott nevet végül mégis elvetik a szülők, így azt egyetlen gyerek sem viseli, hibába lett anyakönyvezhető.

5 fotó megtekintése

Nyitókép: Getty Images