Család

Goromba időre készülhetünk hétvégére

Borult égbolt, eső, szél és hűvös idő: ezek a hétvégi kilátások.
2023. Október 27.
Cicát simogató nő

Eddig igazán nem lehetett panaszunk az időjárásra, hiszen október utolsó napjaiban járunk, és az igazi, őszies időből csak kisebb ízelítőt kaptunk.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint hétvégén is megmutatja magát az aktuális évszak, de a meteorológusok szerint még mindig nem kell végleg elbúcsúznunk a szokatlanul meleg ősztől. Mutatjuk, mikor tér vissza a kellemes meleg!

Milyen idő lesz hétvégén?

  • Pénteken az égbolt erősen felhős vagy borult lesz, országszerte kiadós esőre, záporra kell készülni. Délután zivatarok is előfordulhatnak. Délen azért kialakulhat némi napsütés. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, a hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.
  • Szombaton változóan felhős időre van kilátás, délelőtt több napsütéssel. Újabb eső és zápor elszórtan alakul ki nyugat felől, a hőmérők 17 fok körüli értékeket mutatnak.
  • Vasárnap északon, északkeleten tartósabban rétegfelhős, párás időre van kilátás; míg máshol fátyolfelhők szűrte napsütés is valószínű. A déli szél intenzívebbé válhat, északkeleten mindössze 13, máshol 20 fok körül alakul a csúcsérték.
  • Hétfőn és kedden fátyolfelhős idő valószínű erős déli széllel. Északkeleten ugyanakkor továbbra is lehet tartósabban párás, rétegfelhős az idő. Az ország nagy részén visszatér a meleg, 17-24 fokos időre készülhetünk.

Nyitókép: Getty Images